Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk döneminde Dünya Bankasından , Güvenli okullaşma ve uzaktan eğitim için 160 milyon Euro kredi kullandı…

Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye’de Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim (ssde) projesini Yeğitek genel müdürlüğü yürütmekteydi.

MEB’in 160 milyon Euro’luk projesini Amerika merkezli Mckinsey şirketinin aldığı iddia ediliyor .

Şayet bu iddia doğruysa !

Milli Eğitim Bakanlığı; eğitimde milli hassasiyetin ve güvenliğin en üst düzeyde olması gereken bir projeyi geçmişte ismi ülkemizde tartışmalara neden olmuş ABD merkezli bir kuruluşa neden vermiştir ?

Okul güvenliğimizi sağlayacak , uzaktan eğitimi yönetecek yerli ve milli sermayeyle kurulmuş bu işi yapacak bir şirketimiz yok mu ?

Eğitimimiz ve eğitim güvenliğimiz ABD kuruluşlarına mı emanet edilecek ?

Mckinsey şirketi geçmiş dönemde , Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak döneminde gündeme gelmişti.

Berat Albayrak yaptığı açıklamada ; “gerçekçi bir ekonomi programı oluşturduklarını belirterek Yeni Ekonomik Program (YEP) bünyesinde kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim ve danışmanlık şirketi McKinsey ile çalışmaya karar verdiklerini açıklamıştı.”

Mckinsey firması o dönemde ülkemizde siyasetinde gündemi olmuş, muhalefet partileri ve sivil toplum örgütleri tepki göstermişti.

Mckinsey firmasıyla ilgili son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söylemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tartışmalara neden olan Amerikalı şirket McKinsey'den danışmanlık hizmeti alınmayacağını açıklamıştı.

AK Partinin Kızılcahamam Kampı'nda yapılan 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Erdoğan: "Geçen bakan arkadaşlarıma da söyledim. Bunlardan fikri danışmanlık almayacaksınız dedim. 


Hiç gerek yok. Biz bize yeteriz." demişti

Türkiye savunmadan tarıma herşeyini CHP döneminde Amerika'ya teslim etti diyen Erdoğan ;

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun McKinsey eleştirilerini hatırlatan Erdoğan, "Bu zat ücreti mukabil tutulmuş bir danışmanlık şirketi üzerinden aklı sıra bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Evet, bir dönem Türkiye savunmadan tarıma herşeyini Amerika'ya teslim etmiştir. Türkiye bu felaketi tek parti CHP ve milli şefi İnönü döneminde yaşamıştır." diye konuşmuştu.


Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığı 160 milyon Euro ülkemizi borçlandırarak aldığı krediyle yapmış olduğu “ Türkiye Güvenli Okullaşma ve Uzaktan Eğitim” projesini ABD şirketi Mckinsey’e emanet ettiği iddia ediliyor !

Bu iddialar karşısında Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı açıklama merak ediliyor ?