Kamudanhaber - Özel Haber


Milli Eğitim Bakanlığı 08.10.2020 tarih ve 14430520 sayılı yazısı ile okul öncesi eğitim kurumlarında haftada 5 gün ve her etkinlik saati 30 dakikadan günde 6 etkinlik saati olacak şekilde yüz yüze eğitim yapılacağını belirtilmiş ve okullar bu şekilde eğitimlerine başlamıştı. 

İlk hafta yapılan 5 günlük eğitimler sonrasında uygulamaya ilişkin aşağıdaki açıklamaları içeren bir bilgilendirme yazısı 81 il valiliğine gönderildi.
 
1- İkili eğitim yapan okullarda sabahçı öğlenci grupların giriş çıkış saatleri arasında en az 1,5 saat boşluk bırakılacak, bu sürede derslikler havalandırılacak ve çocukların temas ettiği yerler dezenfekte edilecektir.
2- Çocuklar her saatte en az 10 dakika olmak üzere açık havaya çıkarılacaktır. Bu sürede derslikler havalandırılacak, çocuklar daha çok açık havada etkinlikleri yapacak ve temassız oyunlar oynaması sağlanacaktır.
3- Velilerin, çocukların bir öğünlük beslenmelerini evden hazırlayıp göndermeleri öncelikli olarak tercih edilecektir. Ancak mutfağı müsait olan okullarda beslenme verilebilecektir. Okullarda beslenme hazırlanıp servis edilebilmesi için Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Covıd-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde okullarda alınması gereken önlemler ana başlığı altındaki “Yemekhanede Alınması Gereken Önlemler” ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzundaki yemekhane ile ilgili tüm standartların karşılanması ve bu rehber ve kılavuzlardaki tüm önlemlerin alınması gerekmektedir.
4- Okul öncesi eğitim kurumlarında velilerin tam günlük eğitim talebinin karşılanması için çocuk kulüpleri açılabilmektedir. Bu kulüplerdeki etkinlik saatlerinin süreleri Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Çocuk Kulüpleri Yönergesi gereği 50 dakika olarak alınacaktır.
5- Çocuk sayısının yoğun olduğu şubeler bölünerek eğitim yapılacaktır. Şubelerin bölünmesi ile oluşturulacak yeni şubeye öncelikle aynı ilçedeki norm fazlası veya öğrenci azlığı nedeniyle şube verilemeyen öğretmenler görevlendirilerek çocukların 5 gün eğitim almaları sağlanacaktır.
6- Şubelerin bölünmesi ile oluşacak ikinci şubeye öğretmen görevlendirilmesinin mümkün olmadığı yerlerde aynı öğretmen iki grubun da eğitiminden sorumlu olacaktır. Bu durumda, bir grupla haftada iki gün, diğer grupla 3 gün eğitim yapacak olan öğretmen, ikinci hafta ise ilk hafta 2 gün okula gelen grupla 3 gün, 3 gün okula gelen grupla da 2 gün olacak şekilde dönüşümlü eğitim yapacaktır.  
7- Şubelerin bölünmesinde, dersliğin alan büyüklüğü ve çocuk sayısı dikkate alınarak fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenleme yapılacaktır. Hangi okullarda hangi şubelerin bölüneceğine ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlükleri karar verecektir.
8- Alınacak önlemlerle özellikle bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak 5 yaş çocuklar olmak üzere bütün çocukların eğitim talebi karşılanacak ve nitelikli bir eğitim almaları sağlanacaktır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.