Kamudanhaber - Özel Haber 

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ , Twitter adresinden bir açıklama yaparak ;


“ Sadece İmam Hatip Okullarında uygulanan Kalite Takip Sistemi (KTS) ile 4 yıldır 7 alanda okulların izleme-değerlendirme süreci gerçekleşiyor.Fiziki ortamlardan öğretmen gelişimine, akademik başarıdan üniversite hazırlık aşamasına kadar takip edilen çalışmalar meyve veriyor artık.”  açıklamasını yaptı .

Nazif YILMAZ , Sadece İmam Hatiplere uygulanan  Kalite Takip Sisteminin sonuçlarını da açıklarsa , son yıllarda İmam Hatip Liselerindeki öğrenci kaybının nedenlerini de anlamış olacağız .

Bir başka soru da bu Kalite Takip sistemi neden sadece İmam Hatip Liselerine uygulanıyor ?

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ’ın attığı twit ve kullandığı dil İmam Hatip dışında kalan okulları ötekileştirici bir dil ve üslup olmuş !

Keşke twite sadece İmam Hatip okullarımızda uygulanan diye başlamasaydı !

Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde , Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ayrı bir Bakanlık gibi algılanıyor , genel müdürün de bu twitleri bu algıya hizmet ediyor .

En son Cumhurbaşkanımız Yks öncesinde gençlerle yaptığı sohbette ; İmam Hatip okullarında okuyan öğrencilere ayrımcılık yapıldığı yönünde sorulan bir soruya şöyle cevap vermişti .

"İnsan evlatlarını birbirinden ayırt edebilir mi? Benim için de imam hatipli neyse meslek liseli de Anadolu liseli de diğer okullarda okuyan çocuklarımız da hep birdir. Bunların hepsi burada bir baba şefkatiyle evlatlarına eşit mesafede bulunmanın bir gereğidir. Bundan sonra da bu yine böyle olacaktır." demişti .

Sonuç olarak ; Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ’ın ; ötekileştirici dil kullanarak ve İmam Hatip’te okuyan öğrencileri ayrıcalıklı ve üstün gösterme gayretiyle atmış olduğu aşağıdaki twit hatalıdır .

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yapmış olduğu güzel bir çalışmayı , sadece imam hatipler diyerek gölgelemektedir .

Nazif Yılmaz’ın attığı twit