20 Haziran 2020 Tarihli LGS'de Sınav Komisyonu Ücreti Ödemeleri Nasıl Olacak? İşteMEB'den yapılan açıklama:

1- İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri bünyesinde ilgi (a) Yönergenin 13 üncü, 15 inci ve 16 inci maddeleri gereğince;

a. Bölge sınav koordinasyon kurulu üyeleri (en fazla 3 kişi),

b. Bölge sinav yürütme komisyonu başkan ve üyeleri ( en fazla 3 kişi),

c. Bölge sinav yürütme komisyonu destek görevlileri ( en fazla 2 kişi), Gün içinde yapılacak iki oturum için aynı isimlerden oluşturulacak ve görev almaları halinde kendilerine çoklu oturum sınav ücreti ödenecektir.

2- Bina sinav sorumlusu (İl Temsilcisi) ilgi (a) Yönergenin 22 inci maddesi gereğince; İl/ilçe milli eğitim müdürlüklerince ihtiyaç duyulması halinde, en fazla ilçe merkezinde sınav yapılan okul/kurum sayısının üçte biri kadar personel bina sinav sorumlusu olarak görevlendirilebilir. Bina sınav sorumlularına görev aldıkları her oturum için ayrı sınav ücreti ödenir. Evde veya hastanede yapılan sınavlar için Bina sınav sorumlusu görevlendirilmesi yapılmaz. Bina sınav sorumlusu görevlendirmelerinde ilk defa sınav yapılan okullar ile özel okullara öncelik verilmelidir.

3- Bina sınav komisyonu ilgi (a) Yönergenin 17 inci maddesi gereğince;

a. Bina yöneticisi ( komisyon başkanı) ( 1 kişi)

b. Bina yönetici yardımcısı ( komisyon üyesi) (en fazla 2 kişi) Sınav yapılacak her bina için bir bina sinav komisyonu oluşturulur. Bina sinav komisyonu, gün içinde yapılacak iki oturum için aynı isimlerden oluşturulur ve görev almaları halinde kendilerine her oturum için ayrı sınav ücret ödenecektir. Cezaevi, çocuk islah evi, evde veya hastanede yapılan sınavlarda bina sinav komisyonu oluşturulmaz. Buralarda bina sinav komisyonunun görevlerini bina sinav sorumlusu yerine getirir. Özel okullarda yapılan sınavlarda, görev alacak bina sınav komisyonu ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüğünce resmi okul/kurum müdür ve müdür yardımcıları arasından belirlenir. Ilgili milli eğitim müdürlüğünce personel temininde güçlük çekilmesi durumunda resmi ve özel okullarda bir başkan ve bir üye olmak üzere iki kişiden bina sınav komisyonu oluşturulabilir.