Kamudanhaber - Özel Haber 

Mili Eğitim Bakanlığı yayımlamış olduğu İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama kılavuzunda;  5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak Bursluluk Sınavının 25 Nisan 2020 tarihinde yapılacağını ilan etmişti. Millî Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK 25 Nisanda yapılması planlanan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavının COVİD-19 tedbirleri kapsamında 6 Haziran 2020 tarihine ertelendiğini açıklamıştı.

MEB Sınav takviminde 7 Haziran 2020 olarak açıklanan Liselere Giriş Sınavı(LGS) COVİD-19 tedbirleri kapsamında 20 Haziran 2020 tarihine ertelendi. Ancak güncellenmiş haliyle 6 Haziran 2020 olarak belirlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için herhangi bir erteleme açıklaması yapılmadı.
Liselere Giriş Sınavı(LGS) için çok yönlü çalışma içinde olan, maskeden dezenfektana kadar sınav için tüm önlemleri aldığını açıklayan MEB, 1 milyondan fazla öğrencinin gireceği Bursluluk sınavı ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. MEB İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Başvuru ve Uygulama kılavuzu Ç. Bendinde “ Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi ve geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava kesinlikle alınmayacaktır.” Şeklinde ibare yer almaktadır. Oysaki 20 Haziran’da yapılacak LGS için fotoğraflı kimlik belgesi şartı aranmayacağı açıklanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı güncellenmiş haliyle 6 Haziran 2020 olarak belirlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavını (İOKBS) COVİD-19 tedbirleri kapsamında LGS’den bir gün sonraya 21 Haziran 2020 tarihine ertelemelidir.