MEB, önceki yıllarda uyguladığı bazı çalışma ve programları kaldırdı.

İşte Kaldırılan bazı uygulamalar: 

-OGYE ( Okul Geliştirme Yönetim EKibi) Ekibi kaldırıldı

-TKY ( TOplam Kalite Yönetimi ) Ekibi Kaldırıldı.

-Aylık Zümre Toplantıları Kaldırıldı. Resmi Yazı İçin TIKLAYINIZ.pdf

-E- Kurul kaldırıldı. Resmi Yazı İçin TIKLAYINIZ.pdf

-Ara Tatillerde Destekleme ve Yetiştirme Kursları Kaldırıldı 

MEB yaptığı açıklamada, "Değişen, gelişen ve ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda, Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesinde değişiklik ve düzenleme yapılması ihtiyacı ortaya çıkarmıştır." diyerek, yönergeyi değiştirdiğini belirtti.

Milli Eğitim bakanlığından yapılan açıklama

Bu kapsamda; Yönerge MEB merkez teşkilatı ilgili birimlerinin temsilcileri ile yapılan toplantılarda görüşülmüş, değerlendirilmiş ve mevcut Yönerge yürürlükten kaldırılarak yerine Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi yürürlüğe konulmuştur.

-Öğrenci Meclisleri Çalışmaları ( Okul Öğrenci Temsilcisi Seçimleri) Kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, çıkardığı yönerge Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmalarını iptal etti.

İlgi: a) 17.04.2019 tarih ve 67951427-2O-E.7821597 sayılı Makam Oluru.

b) Eylül 2004 tarih ve 2564 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi.

İlgi (b) Yönerge kapsamında öğrencilerde demokrasi kültürünün oluşturulması ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü ile katılımcı olabilme, iletişim kurabilme ve demokratik liderliği benimseyebilme becerilerinin kazandırılması amacıyla Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, 2004 yılından itibaren yürütülmektedir.

TBMM Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca uygulamaya konulan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi, 2013 yılma kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile iş birliği halinde gerçekleştirilmiştir. Ancak TBMM Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığına göndermiş olduğu "Türkiye Öğrenci Meclisi'* konulu yazı ile Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi'ne ilişkin faaliyetlere 2013 yılından itibaren dahil olmayacağını belirtmiştir. Bu nedenle söz konusu proje, 2018 yılı dahil olmak üzere Milli Eğilim Bakanlığı tarafından yürütülmüştür.

Bü bağlamda. Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi ilgi (a) Makam Oluru ile yürürlükten kaldırılmış ve bu yıl yapılması planlanan Türkiye Öğrenci Meclisi çalışmaları iptal edilmiştir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Alpaslan Durmuş

Bakan A.