Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakan yardımcısı Reha Denemeç , Migros’ta kasiyer olarak çalışan işçiyi torpille daire başkanlığına kadar taşımış.

Mebpersonel.com sitesinde yer alan haberde , Reha Denemeç’in iki sekreterini de yükseltme hikayesi yazılmış.

İşte o haber ve belgeler 

Şimdi sizlere Migros kasiyerliğinden , Milli Eğitim Bakanlığında daire başkanlığına uzanan bir torpil hikayesini yazacağız .


Torpilin mimarı Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç .


Torpil yapılan kişi : Hayat Boyu Öğrenme Göç ve Acil Durum daire başkanı Ece Akçay 


Hayat Boyu öğrenme genel müdürlüğüne daire başkanı yapılan Ece Akçay’ın Migros kasiyerliğinden hiçbir sınava girmeden Milli Eğitim Bakanlığında daire başkanlığına, şartları tutmadığı için vekaleten görevlendirildiği sürece kadar tüm torpilleri yaptıran Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in eski sekreteri olan bir dönem Pictes’in başına getirilen Pınar Özel’dir .


Bakan Yardımcısı Reha Denemeç’in eski sekreteri olan Pınar Özel’i , Reha Denemeç gittiği tüm kurumlara yanında taşımıştır.


En son Cumhurbaşkanlığına uzman olarak Pınar Özel’i götüren Reha Denemeç ,  Milli Eğitim Bakanlığına Bakan yardımcısı olunca , Suriyeli Öğrencilerin Türk Eğitim Sistemine entegresi projesi olan bütçesi 500 milyon Euro’nun üstünde olan projeye Koordinatör yapmıştır . Pınar Özel’in sekreterliğini Pictes’te yapan Ece Akçay ise Pınar Özel tarafından Reha Denemeç eliyle torpille yükseltilmiştir .


REHA DENEMEÇ’İN SEKRETERİNİN SEKRETERİNİ YÜKSELTME HİKAYESİ VE BELGELERİ


Reha Denemeç’in sekreterinin torpilli sekreteri Ece Akçay iş kariyerine Migros’ta kasiyer olarak işe başlamıştır .


Migros kasiyerliğinden hiç sınava girmeden Aile Bakanlığı Özel Kalem müdürlüğüne 76. maddeden memur olarak atanmış ve yine aynı birime vekaleten şube müdürü olarak görevlendirilmiştir .


Reha Denemeç’in daha önceki dönemlerde sekreterliğini yapan Pınar Özel bir kez daha Reha Denemeç’in kapısını çalarak arkadaşını Milli Eğitim Bakanlığına kadrolu şube müdürü olarak getirmesini istemiştir .


Reha Denemeç , Pınar Özel’i asla kırmaz.


Pınar Özel’in yanına şube müdürü olarak istediği Ece Akçay , Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla 76. maddeden Milli Eğitim Bakanlığı özel kalem müdürlüğüne asaleten şube müdürü olarak atanmıştır .


Ziya Selçuk Hoca , Bakanlıkta yıllardır vekaleten çalışan şube müdürlerine 76. maddeden atama yapmayıp , tarihe 76. maddeden atama yapan bakan olarak geçmeyeceğim demesine rağmen Reha Denemeç’in kırmamış ve bu atamayı yapmıştır.


Ece Akçay’ın 76. Madde İle Milli Eğitim Bakanlığına Şube Müdürü Olarak Atama Kararnamesi


Ece Akçay’ın kadrolu olarak şube müdürlüğüne atanmasından sonra yine Pınar Özel ricası ve Reha Denemeç torpiliyle kadrolu daire başkanı yapılmak istenmiştir . Asaleten daire başkanlığına atama şartları tutmadığı için bu kezde vekaleten Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne Göç ve Acil Durum birimine daire başkanı yapılmıştır .

Milli Eğitim Bakanlığı 1 milyondan fazla eğitimcinin görev yaptığı bir kurumdur .


Bu Bakanlıkta, Bakanlık Merkez Teşkilatında yıllardır vekaleten görev yapan 100’e yakın vekalet şube müdürü ve taşra teşkilatında vekaleten görev yapan yüzlerce şube müdürü bulunuyor .


Ziya Selçuk Hoca Milli Eğitim Bakanlığında vekaleten görev yapan şube müdürlerine kadro vermezken , Bakan yardımcısı Reha Denemeç’in sekreterinin ricasıyla arkadaşı Ece Akçay’ı 76. madde ile önce kadrolu şube müdürü yapmış daha sonrada daire başkanı yapmıştır .


Milli Eğitim Bakanlığında yükselmek ve Kabe’nin anahtarına talip olmak için eğitimci olmanın , çalışkan olmanın , kariyer ve liyakat sahibi olmanın , Ak Partili olmanın hiçbir hükmü yokmuş .


Reha Denemeç’in sekreterinin arkadaşı olmak yetiyormuş .

Kaynak:Mebpersonel.Com