Kamudanhaber- Özel haber

Mahmut Özer, İstanbul’da ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer; Türkiye'de en çok öğrenci, öğretmen ve eğitim çalışanının bulunduğu İstanbul'da ilçe millî eğitim müdürleriyle değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın yanı sıra 39 ilçe millî eğitim müdürü katıldı. İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, yüz yüze eğitim sürecinin değerlendirmesi yapıldıktan sonra okulları sağlıklı ve güvenli bir şekilde açık tutmak için Millî Eğitim Bakanlığının Sağlık Bakanlığı ile belirlediği kurallara hassasiyetle uyulmasının önemi üzerinde duruldu.

Diğer yandan, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe arasında da hafta başında bir görüşme gerçekleştiği öğrenildi. Pazartesi günü de Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile görüştüğü ve teşkilatlardan gelen ilçe milli eğitim müdürü adaylarının bilgisini paylaştığı öne sürüldü. Osman Nuri Kabaktepe’nin daha önce kendisini ziyarete eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şube Başkanlarına da Ziya Selçuk’un son döneminde İstanbul’a yaptığı iki ilçe müdürü atamasının (Sultangazi ve Beykoz) Cumhur ittifakının diğer ortağı olan MHP ile sıkıntıya neden olduğunu ifade ettiği, iddia edildi. Kabaktepe’nin İstanbul’a yapılacak ilçe milli eğitim müdürlerinin ittifakta sıkıntıya neden olmaması için gerek Levent Yazıcı’yı gerekse Mahmut Özer’i bilgilendirdiği de iddialar arasında. Sendikanın, kendi taleplerini Osman Nuri Kabaktepe’ye sunduğu da iddialar arasında. Teşkilatlardan gelen listenin Bakan Mahmut Özer’e sunulduğu; Levent Yazıcı’nın da bu isimleri görüşmeye aldığı öğrenildi. Bakan Mahmut Özer’in, süreci Levent Yazıcı’yı devre dışı bırakmadan yürütmeye çalıştığı görülüyor.

Bugün Bakan Mahmut Özer ile toplantıya katılan ilçe milli eğitim müdürlerinden bazıları ilk ve son kez Mahmut Özer’le yüz yüze geldiler.

Kulislerde ise Mahmut Özer’in, gözlerinin içine bakmadığı bürokratı görevden almayarak bir racon ortaya koyduğu dedikoduları yapılıyor. Anlayacağınız İstanbul milli eğitim kulisleri oldukça hareketli. Kimilerinde endişe, kaygı kimilerinde de umut hâkim…

Görevden alınacaklar son kez Mahmut Özer’in gözlerine bakarken yeni görev alacak olanlar ise Levent Yazıcı’nın kekik çayını içerek gözlerinde umut aradılar.

Cengizhan TÜRKYILMAZ