Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığında Mesleki Eğitimde devrim yapan , Meslek Liselerini dönüştüren , Mesleki Eğitim üzerinden çok büyük başarı hikayelerine imza atan Mahmut Özer Bakanımız; 188 patent, faydalı model , tasarım ve markayı tescil ettirdi .

Mahmut Özer Bakanımızın patent tescili aldığı ; Baharatlı Hibiscus şurubu, Pancar Dolması, Şarj eden çerezlik , slogan tasarımı, mama kabı,okullarda hayatı kolaylaştıran panolar , hikaye kutusu,Okul logosu,Arı kovanı,Sarı civciv,Anahtarlık,Kitap ayracı,Bank, Kulaklık, Abajur,Top vurma,Kenar kapmaca,Adım Adım Oyun,Çorap,Kesme tahtası,Top arabası gibi önemli tasarım ve markalar dikkat çekiyor.

Mesleki Eğitim Reformu ve dönüşümü ile birlikte Marka Tescili Yapılan Ürünler Listesi

Mahmut Özer Bakanımız konuyla ilgili basına şu şekilde demeç verdi ;

"Mesleki eğitimde, Kovid-19 salgını sürecinde tasarım ve üretim kapasitesinin artması, bu hedefe kısa sürede ulaşmamızı sağladı. 2019'da 12 patent ve 8 faydalı model, 2020'de ise 109 tasarım ve 59 marka tescili aldık. Böylece toplam 188 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili alarak '100 tescil' hedefimizi yüzde 88 aştık. 76 patent, 93 faydalı model, 92 tasarım ve 229 marka olmak üzere 490 ürünün tescil başvurusunun değerlendirmeleri de devam ediyor."

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.