Kamudanhaber- Özel Haber

Kamudanhaber sitesi olarak;

23.02.2020 tarihli, “Öğretmenevi Müdüründen Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlık Bürokrasisine Salvolar”

https://www.kamudanhaber.net/guncel/ogretmenevi-mudurunden-mill-egitim-bakanligi-ve-bakanlik-h427366.html

13.08.2020 tarihli, "Bakanlığa Hakaret! Cezasız mı Kalacak?"

https://www.kamudanhaber.net/guncel/bakanliga-hakaret-cezasiz-mi-kalacak-h446365.html

31.10.2020 tarihli, "Berlin’de Hakimler; İstanbul’da, Müfettiş Kökenli Bir İl Millî Eğitim Müdürü Var…"

https://www.kamudanhaber.net/meb/berlinde-hakimler-istanbulda-mufettis-kokenli-bir-il-mill-h452826.html

22.11.2020 tarihli, "Aynı Suça Farklı Ceza"

https://www.kamudanhaber.net/meb/ayni-suca-farkli-ceza-h454620.html

Başlıklı haber ve yazılarla, Milli Eğitim Bakanının şahsına ve Bakanlık teşkilatına yönelik olarak sarf edilen yakışıksız ifadeler sonucu görevinden alınan Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi Eski Müdürü Adem ÖZEL’in yaptığı;

‘’Yıprandığını düşündükleri bakanlığı parlatıp ulusal sol kesimleri, diğer sendikaları bakanlarının arkasında saf tutturarak Bakanlığı ve bakanlık tayfasının yerini sağlamlaştırmak‘’

‘’koltuğu sallanan ilçe müdürlerini koruyarak Ankara ve İstanbul bürokrasisine tam olarak hakim olmak, sendika ve siyasetin tasfiye ettiği bakanlıkta bürokratik oligarşiyi tek hakim haline getirmek’’ şeklindeki sosyal medya paylaşımına,

“Adem Özel başkanım çok doğru, it demişken Anadolu'dan bir söz de ben hatırladım "it ürür kervan yürür" yorumunu yaparak destek veren Büyükçekmece Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Mehmet ALBAYRAK hakkında yürütülen soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi konusunda kamuoyundaki endişeler ve İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğüne baskı iddialarını gündeme taşımıştık.

Yazılarımızın sonunda da “Müfettiş kökenli İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın hakkaniyetli tutumu kamuoyunca bilinmekte... Levent Yazıcı’nın bu teşebbüslere prim vermesi beklenmiyor.”

“Berlin’de hakimler varsa; İstanbul’da müfettiş kökenli bir İl Millî Eğitim Müdürü var. Kanunlar ve yönetmelikler herkese eşit uygulandığı takdirde adalet kavramı zedelenmeyecektir. Kamudanhaber olarak, fikri takip kapsamında konunun takipçisi olacağız.” cümleleriyle de İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Levent YAZICI’ya güvenimizi belirtmiştik.

Her ne kadar yukarıdaki ifadeyi sarf eden Adem ÖZEL’in “kınama”, yorum yapan Mehmet ALBAYRAK’ın ise “uyarı” cezası almış olması eğitim kamuoyu tarafından hayretle karşılanmış olsa da İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü baskı iddialarına prim vermemiş ve öğretmenevi müdürü Adem ÖZEL’den sonra, Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Mehmet ALBAYRAK’ın da yöneticilik görevini üzerinden almıştır.

Levent YAZICI, İstanbul için bir şans olmuş; eğitimde adalet, ehliyet, liyakat, aynı suçu işleyen personel arasında grup, zümre, siyasi, sendikal ayrım yapılmaması konularında takdire şayan, örnek bir liderlik sergilenmiştir.

Bakan Bey’in şahsı ve Bakanlık teşkilatına yapılan hakaret, cezasız kalmamış, adalet tesis edilerek, dedikodulara prim verilmemiştir. Aynı suçu işleyenler arasında ayrım yapılmamasıyla eğitim kamuoyunun da güveni tazelenmiştir.