Kamudanhaber - Özel Haber

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer , İzmir Milli Eğitim müdürü Ömer Yahşi’yi Pazar günü arayarak kendisini görevden aldığını ve Talim Terbiye kuruluna daire başkanı yapmak istediğini söyledi.

Ömer Yahşi ; Bakan Mahmut Özer’e İzmir’de kalmak istediğini , Ankara’ya gelmek istemediğini söyledi .

İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’yi daha önce iki kez Ziya Selçuk görevden almak istemiş; hatta o dönemde Gaziantep il müdürü Cengiz Mete ve Hatay il müdürü Kemal Karahan’a İzmir’e gideceklerini söylemesine rağmen Ömer Yahşi’yi görevden alamamıştı.

Bakan Mahmut Özer ; İzmir ilinin güçlü müdürü Ömer Yahşi’yi Pazar günü arayarak daire başkanlığına almak koşuluyla görevden aldı.

Yerine de yine Ömer Yahşi gibi İlim yayma vakfına yakın bir isim olan Şişli İlçe Milli Eğitim müdürü Mücahit Yentür’ü atayarak bu sorunu tepki almadan çözeceğini düşündü !

Bakan’ın bu stratejisi şimdilik tutmadı !

Ömer Yahşi , Bakan’ın teklifini reddetti !

Ankara’ya gelmeyi ve daire başkanı olmayı kabul etmedi.

Konuyu siyasilere taşıdı !

Eski Başbakan Binali Yıldırım devreye girdi.

İzmir Ak Parti milletvekili Hamza Dağ devreye girdi.

Bakan, şimdilik bu görevden almadan geri adım atmadı .

Görevden alınan Ömer Yahşi izin kullanmak istedi !

Bunun üzerine Bakan Mahmut Özer’in İzmir Valisini arayarak , Ömer Yahşi’ye izin vermemesini istediği, Ömer Yahşi’yi daire başkanı yapacağını Vali’ye söylediği rivayet ediliyor .

Daire başkanlığı görevini kabul etmeyen Ömer Yahşi’nin , Bakan’a direneceğini yüksek sesle söylemesi ; bunun nedeni olarakta biz direnmezsek bizden sonra gücü olmayan mazlumların tamamı gider dediği iddia ediliyor .

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğünde görevden alma ve atama krizi devam ediyor!

Ömer Yahşi’nin Talin Terbiye Kurulu başkanlığı ya da İstanbul il milli eğitim müdürlüğü istediği ; bu isteklerinin gerçekleşmemesi durumunda ise havuza uzman olarak gelmek istediği iddia ediliyor .

Fikri haber takibi kapsamında detayları ve gelişmeleri siz değerli takipçilerimizle paylaşmaya devam edeceğiz .

İLGİLİ HABER...