Kamudanhaber -Özel haber

Araştırmacı-yazar Abbas Güçlü, twiter hesabından:

“Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ile yaptığı toplantıda, yüz yüze eğitime katılmayan öğrencilere uzaktan canlı ders verilmemesine karar vermiş!

Bu bir dayatmadır!

Keşke önce öğrencilere neden okula gelmediklerini ya da ailelerince niye gönderilmediklerini sorsalardı!” paylaşımı yaptı.

Kamudanhaber.net haber sitesi olarak aldığımız duyumlara göre; bu konu sadece İstanbul Kadıköy ilçesi ile sınırlı değil. İstanbul’un birçok ilçesinde kimi ilçe milli eğitim müdürlerinin whatsapp grupları üzerinden -ki Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Devlet Kurumlarının whatsapp kullanmaması konusunda yazı yayınlamıştı- okul müdürlerine mesaj attığı öğrenildi. Gönderilen mesajlarda öğretmenler, velileri çocuklarını okullara göndermeme konusunda organize etmekle itham ediliyor ve bu konuda okul müdürlerinden gereği rica ediliyor. İşgüzar kimi oku müdürleri de öğretmenlere tehdit derecesinde mobing uygulayarak; öğretmenlerin, velilere çocuklarını okula göndermeleri konusunda baskı yapmalarını istiyor. Bazı okul müdürleri -ismi bizde saklı- öğretmene, mademki onlar çocuklarını okula göndermiyorlar o zaman sizde uzaktan eğitimle EBA, Zoom vs. ders yapmayacaksınız diyor. Bizzat okula gelerek sınıfından online ders yapan öğretmenin internetini kesiyor.

Bakanlık bu duruma el atmalı…

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.