Kamudanhaber- Özel Haber

İçişleri Bakanlığı 81 il valisine talimat vererek resmî ve özel okul ayrımı yapılmaksızın tüm Anaokullarının ve okul öncesi eğitim kurumlarının kapatılması talimatını verdi .

İçişleri Bakanlığından Vali’lere giden talimat ;

Değerli Valilerimiz, 

30.11.2020 tarihli Genelgemizde resmi/özel ayrımı olmaksızın Anaokulları ve Anasınıflarının faaliyetlerine ara verileceği duyurulmuştu. 

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 01.12.2020 tarihli yazısında resmi anaokulları, anasınıfı ve uygulama sınıflarının faaliyetlerine ara verileceğinin belirtildiği, yazı da özel ana okullarının yer almadığı, bu durumunda tereddütlere neden olduğu yönünde Bakanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır. 

Konuyla ilgili olarak Kabine toplantısı sonrasında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamalarda ve 30.11.2020 tarihli Genelgemizde açıkça belirtildiği üzere yeni bir karar alınıncaya kadar resmi ya da özel farketmeksizin tüm anaokulları ve anasınıflarının faaliyetlerine ara verilmiştir. 

Valilerimizce uygulamanın yukarıda belirtilen esaslara uygun yürütülmesinin, Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararların bu şekilde alınmasının ve uygulanmasının sağlanması hususunda;

Gereğini önemle rica ederim.


30 Kasım 2020 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime ara verileceği kararı çıkmıştı .
Bu karardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü resmî bir yazı yayınlayarak yetki Valiliklerde olmak üzere okul öncesi eğitimde uzaktan eğitime geçileceğini duyurmuştu

İçişleri Bakanlığı, 81 il valisine verdiği talimatla özel öğretim kurumlarında okul öncesi eğitimin durdurulması talimatını verdi .