18 Mart'ta atanan ve koronavirüsle mücadele kapsamında göreve başlamaları ertelenen 20 bin sözleşmeli öğretmenin kararname bekleyişi sürüyor. İşsiz kaldıklarını ve büyük sıkıntılar yaşadıklarını neredeyse her gün sosyal medyadan dile getiren öğretmenlere MEB Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'dan cevap geldi. 

Canlı yayında öğretmen atamaları kararnamelerinin sorulması üzerine MEB Personel Gene Müdürü Hamza Aydoğdu şu cevabı verdi:

"Ezberden gideyim çünkü gördüğüm kadarıyla sorular hep öyle. Bu 18 Mart'ta atanan öğretmenlerimiz kararname bekliyor. Sn Bakanımız bunu açıkladı 3 televizyon programında. Gerçekten bu arkadaşlarımızın sıkıntılarını dertlerini biliyoruz. Sürekli de gündeme geliyor. Bu atamalar yapıldığında hakikaten böyle bir kriz ile karşılaşacağımızı kimse bilmiyordu. Sayın bakanımız arkadaşlara söyledi. Okullar açılınca zaten süreci takip ediyoruz. Gittikçe de yavaş yavaş göstergeler aşağı doğru düşüyor. Biz sürekli bu konuda Sn Bakanımıza da bilgiler aktarıyoruz. İnşallah bu virüsü kısa sürede yenersek okulların açılması ile birlikte kararnameler de okullara gönderilecek. Zaten arkadaşlar merak etmesinler, bununla ilgili herhangi bir şey olduğunda açıklama direkt olarak yapılacak merak etmesinler"