Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın kendinden önce müdürlük görevini yürüten ve Bingöl'lü olan Ali Tatlı için toplantıda "ELİN BİNGÖLLÜSÜ" ne 7 sene dayandınız, neden bana dayanmıyorsunuz mealinde bir söz sarf ettiği iddia ediliyor ve bu sebepten İl Müdürünün istifası isteniyor.

İşte bu iddia ile ilgili Sosyal medyada Bingöllülerin yapmış olduğu açıklama

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, HADDINİ AŞMIŞTIR.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü, 26 Ağustos 2021 Perşembe günü yapmış olduğu Sene başı Okul idarecileri toplantısında, haddini aşarak kendinden önce Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yapmış olan Bingöllü hemşehrimizi kastederek, "ELİN BİNGÖLLÜSÜ" ne 7 sene dayandınız, neden bana dayanmıyorsunuz, mealinde bir söz sarf ettiği iddia ediliyor.

Şayet bu söz ve bu iddia doğruysa hiçbir devlet makamına yakışmayacak bir sözdür.

Her ilin il makamları kendi hemşehrisi olacak diye bir kaide olmadığı gibi aslolan hizmet süresi boyunca şehre ve vatandaşa verilen hizmetin kalitesidir.

Bingöllülere hakaret içeren bu ırkçı, şovenist, ötekileştirici ve nefret söyleminden dolayı MEM Müdürü Battal KANBAY'ı, şiddetle kınıyor, tüm Bingöllülerden özür dilemeye ve ağırlığını taşıyamadığı Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamından istifa etmeye davet ediyoruz.

Tüm Bingöllü vatandaş, STK ve Siyasetçiler başta olmak üzere, vicdan sahibi tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını ve özellikle kadirşinas Malatyalıları bu bu nefret suçuna karşı tepki vermeye davet ediyorum

Yetki makamında olanları da acilen gereğini yapmak üzere göreve davet ediyorum.