Kamudanhaber- Özel Haber

Milli Eğitim Bakanlığında , Bakan değişikliği sonrasında İstanbul Eğitimbirsen şube başkanları toplu olarak İstanbul Ak Parti il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’yi ziyaret etti.

Ziyaret öncesinde Eğitimbirsen genel başkanı Ali Yalçın’la istişare toplantısı yapan şube başkanları, bu istişare toplantısının hemen akabinde İstanbul Ak Parti il başkanını ziyaret ettiler .

Bu ziyaretin amacı neydi ?

Ak Parti il başkanından neler istendi , hangi konular istişare edildi ?

Eğitimbirsen şube başkanları , Bakan değişikliği ile yeni gelen Bakan’ın üst düzey bürokratları hızlı bir şekilde görevden almasının akabinde önce genel başkanları Ali Yalçın’la istişare edip hemen ertesi günde il başkanını ziyaret ettiler.

Eğitimbirsen şube başkanları öncelikli olarak İstanbul il milli eğitim müdürü Levent Yazıcı’nın değişip değişmeyeceğini öğrenmek istediler.

İstanbul il milli eğitim müdürlüğü için şube başkanları Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ismini masaya getirdiler.

Kahramanmaraş il milli eğitim müdürü Cemal Yılmaz’ın , İstanbul Milli Eğitim müdürü olması İçin il başkanının nabzını yokladılar.

İl başkanı , sendikacılara Levent Yazıcı ile çalışacaklarını ve şu anda bir sorun olmadığını söyledi.

Sendika şube başkanları, ilçe milli eğitim müdürlükleri ile ilgili değişiklik yapılması durumunda kendileriyle de istişare edilmesini istediler.

En son yapılan Sultangazi ve Beykoz ilçe müdürü atamalarından rahatsız olduklarını dile getirdiler.

Bu konuda il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de ; kendilerininde bu atamalardan haberlerinin olmadığını, bu atamalardan ötürü MHP ile karşı karşıya geldiklerini , Sultangazi ilçe müdürünü göreve başlatmadıklarını ancak Beykoz ilçe milli eğitim müdürünü başlatmak zorunda kaldıklarını söyledi.

İl başkanı ; Bundan sonraki süreçte yapılacak ilçe müdürü atamalarında Bakanlığın kendileriyle istişare içerisinde olacağını söyledi.

Eğitimbirsen’in ilçe müdürleriyle ilgili il başkanına rapor sunduğu haberleri basına yansımıştı. 

Bu haber doğru. 

Her ilçe sendika şube başkanı kendi bölgesinin ilçe müdürleriyle ilgili detaylı bir raporu il başkanına sundu. 

Bu raporların normalde Memursen İstanbul il başkanı Talat Yavuz’da toplanması düşünülüyordu ancak raporları şube başkanları kendileri hazırladı ve ayrı ayrı il başkanlığına sunuldu.

Eğitimbirsen şube başkanları atamalar konusunda il başkanlığının kendileriyle istişare halinde olmasını istediler.

Sonuç olarak ;

Beykoz ve Sultangazi ilçelerine yapılan ilçe müdürü atamalarından rahatsız olduklarını ve bu durumun bir daha yaşanmamasını istediler.

Bir de İstanbul il müdürlüğü için , Kahramanmaraş il milli eğitim müdürü Cemal Yılmaz’ın ismini il başkanına ilettiler. 

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ı neden teklif ettiler ?

Kahramanmaraş Milli Eğitim müdürü Cemal Yılmaz’ı , il başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de yakinen tanıyor. Bu konuda il başkanının da desteğini alabileceğini düşünen sendika ; İstanbul il müdürü Levent Yazıcı’yı götürerek kendi adamları olarak gördükleri ve sözlerini dinletebilecekleri bir il müdürü istiyor.

Şimdi sizlere çok çarpıcı bir anektod anlatalım.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz , İstanbul ilinde Küçükçekmece ilçe milli eğitim müdürü olarak görev yapmaktaydı.

Okul müdürü mülakatlarında ilçe müdürleri ve sendika şube başkanlarının olduğu bir ortamda ; birkaç ilçe müdürü bu mülakatlarla kul hakkına giriyoruz diyerek itiraz etmek istedi.

Bunun üzerine; Küçükçekmece ilçe milli eğitim müdürü olarak görev yapan Cemal Yılmaz söze girer ve mülakatlarla ilgili Hocası Nurettin Yıldız’dan fetva aldığını söyler !

Eğitimbirsen ‘in İstanbul il milli eğitim müdürü yapmak istediği Cemal Yılmaz’ın, sosyal doku vakfı ve Nurettin Yıldız hocaya bağlı olduğunu İstanbul’da bu işleri yakından takip eden kişiler bilirler.

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında Bakan değişikliği sonrasında Eğitimbirsen’in düğmeye basmasının nedeni !

İstanbul il milli eğitim müdürlüğüne Cemal Yılmaz’ı getirmek.

Memnun olmadıkları ilçe milli eğitim müdürleriyle ilgili rapor sunmak ; yeni atanacak ilçe müdürleri konusunda da il başkanlığının kendileriyle istişare halinde olmalarını sağlamak.

Götürebilirlerse bir de Beykoz’un ülkücü ilçe milli eğitim müdürünü görevden aldırmak.

Hesap etmedikleri şey ise !

Seçimler öncesinde Ak Parti ile MHP’yi ve tabanını karşı karşıya getirecekleridir !!!!