Okulların tatil edilmesinin ardından EBA sistemi üzerinden uzaktan eğitime geçildi. EBA giriş şifresi nereden, nasıl alınır, EBA öğrenci girişi işlemleri için öğrencilerin hesapları ile şifre oluşturmaları gerekecek.

Koronavirüs nedeniyle okulların tatil edildiği süreçte öğrencilere EBA üzerinden uzaktan eğitimler veriliyor. Her öğrenci EBA sistemine girebilmek için ilk önce bir şifre almak zorundadır. EBA sayesinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin uzaktan eğitimlerle dersler alması sağlanıyor.

EBA Şifresi Nereden Alınır? Öğrencilerin EBA sistemine girebilmesi için öncelikle bir şifre alması gerekmektedir. İlk olarak EBA Giriş ekranına gelinmeli ve Öğrenci seçeneğinin seçilmesi gerekir. Buradaki ekrandan Şifremi unuttum bölümüne tıklanmalıdır.

Açılan ekrandan vatandaşlık numarasının girilmesinin ardından doğrulama yönteminin seçilmesi gerekir. EBA giriş ekranı için https://www.eba.gov.tr/eba-sinif-bazli.html adresine tıklayabilirsiniz.

EBA Öğrenci Girişi Yapmak İçin TIKLAYINIZ

e-Posta ile EBA Şifresi Alma

EBA sistemine kaydedilen e-posta adresinin girilmesi ve gönder seçeneğine tıklanması gerekir. Sistemde e-postası olmayan kişiler öğretmenlerinden tek kullanımlık şifre alarak ve “Öğrenci olarak EBA şifremi Nasıl oluştururum” seçeneğine tıklanabilir.

e-Posta adresine gönderilen doğrulama kodunun girilmesi ve sonrasında gönder sekmesine tıklanmalıdır. Açılan ekrandan da yeni şifrenin belirlenerek kaydedilmesi gerekmektedir. Cep Telefonu ile EBA Şifresi Alma Cep telefonuyla şifre almak için EBA sistemine kayıtlı numaranın girilmesi ve gönder seçeneğine tıklanması gerekir.

Gönderilen doğrulama koduyla yeni şifre oluşturulabilir.

eba girişi

EBA Öğrenci Girişi Nasıl Yapılır?

Öğrencilerin EBA Sistemine girebilmesi için ilk olarak www.eba.gov.tr adresine girmesi ve buradan da öğrenci seçeneğine tıklaması gerekmektedir.

Ekrandaki “EBA Hesabı oluştur” seçeneğine tıklandıktan sonra güvenlik kodu, vatandaşlık numarası, öğrenci numarası ile sisteme girilebilir. EBA’ya veli olarak giriş yapmak için e-Devlet kullanıcı adı ve şifresi gerekir. E-Devlet şifresi olmayan kişilerin PTT şubelerinden şifre alması gerekecek.