Kamudanhaber- Özel haber

Milli Eğitim Bakanlığı Uzaktan Eğitim haftası EBA TV sınıflara göre haftalık yayın akışı ve ders programı yayınlandı.21 Nisan salı EBA TV ilkokul, EBA TV ortaokul, EBA TV lise ders kanalı yayın akışı ve ders programı 26 Nisan Pazar

EBA ( www.eba.gov.tr) Öğretmen ve öğrencilerin online eba tv üzerinden videolu ders işlemek ve ödev yapmak için amaçlanmış Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA Adı altında kurulan bir sitedir. Öğrenci giriş ekranı canlı video konferans sistemi ve Öğretmenler tarafından online ödev sistemi ile Öğretmen ve Öğrenci arasındaki ilişkiyi sağlıyor. EBA Hakkında herşey kamudanhaber sitemizde....

Eğitim Bilişim Ağı öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan Lisansı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim portalı.

TRT EBA TV internetten de canlı ve şifresiz izlenebiliyor. EBA TV'de öğrencilerin tüm hafta alacakları ders saatleri her sınıf için 200 dakika zaman süresinde ders alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın dijital eğitim platformu EBA; 2023 eğitim vizyonu hedefleri ve çağın gereksinimleri doğrultusunda sizler için yenilendi.

EBA İnrernet uygulamalarınıda İndirerek mobil cihazlarınızdan erişim sağlayarak ders işlemenize telefonlarınızdan da takip edebilirisniz.

Öğrenciler Uzaktan eğitim dersleri trtizle.com'da! TRT EBA'nın ilkokul, ortaokul ve lise derslerini canlı olarak trtizle.com'da izleyin.

EBA Öğrenci Girişi Yapmak İçin TIKLAYINIZ

EBA TV 27 Nisan Ders programı

Öğrencilerin EBA GİRİŞ SAATLERİ....

Eba.gov.tr Üzerinden Nasıl Ders İzlenir?

EBA ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

MEB'in yeni yayınladığı EBA Canlı Ders Programında  9.10.ve 12. sınıfların ders saatlerinin iftar saatine denk geldiği iği ile ilgili MEB'e yoğun bir şikayet gidince MEB bu konuda illere bir açıklama göndererek Okul Müdürlüklerinin kendilerinin planlama yapmasına imkan tanıdı.

MEB'den illere gönderilen mesajda: 

"Canlı sınıf uygulamamızın ,ortaöğretim kısmında, 9.10.ve 12. sınıfların ders saatlerinin iftar saatine denk geldiği ile ilgili yoğun bir geri dönüş oldu. Bu nedenle, 12. Sınıflar için planlanan 20:00- 22:00 saatlerine, ders programında iftar saatlerine denk gelen 9 ve 10. Sınıfların da ilave edilmesi ile ilgili çalışma yapılıyor.

Buna göre okul müdürlüklerimiz,iftar saati farklarını ve buna benzer yaşanabilecek durumları dikkate alarak Ramazan ayı için planlama yapabilirler." denildi.

İlkokul 3.ve 4.Sınıflar,Ortaokul 5.6.7.ve 8.Sınıflar, Lise 9.10.11.ve 12.Sınıflar Canlı Ders-Sınıf Saatleri Çizelgesi (23 Nisan-1 Mayıs)

SINIF GEÇME NASIL OLACAK? BİRİNCİ DÖNEMİN NOTLARI YETERLİ OLACAK MI?

EBA Uzaktan Eğitim Süreci devam ederken velilerin ve öğrencielrin en çok merak ettiği sorulardan biri de sınıf geçme nasıl olacak? birinc dönem notları ile mi sınıf geçmeye karar verilecek?

Herkesin en çok merak etiği bu sorulara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk cevap verdi. 

Sınıf geçme nasıl olacak? Birinci dönemin notları yeterli olacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı bir televizyon programında uzaktan eğitimde sınıf geçmenin nasıl olacağına ilişkin bir soruya yanıt verdi.

Selçuk, sınıf geçme üzerine bir soruya şu yanıtı verdi:

SINIF GEÇME NASIL OLACAK? BİRİNCİ DÖNEMİN NOTLARI YETERLİ OLACAK MI?


"Diyelim ki ikinci dönem ders olmadı, dolayısıyla sınıf geçmeyle ilgili herhangi bir şey ikinci dönemden tabii ki söz konusu olmayacak. Telafi eğitimi hızlandırılmış ve biraz kısaltılmış biçimde yapılır. O süreçte sınıf geçmeye ilişkin bir işlem çok doğru olmayabilir. Bununla ilgili mevzuat altyapımızı da çalışıyoruz. Bu konu, bizim için net bir konu. Yani birinci dönemin konuları ve notları var, bunun üzerinden bir değerlendirme yapacağız."

Ayrıca Selçuk, telafi eğitimlerinin temmuz ve ağustos aylarında olmayacağını söyledi. Selçuk, "Mayıs ve haziran üzerinde, eylül ve ekim üzerinde yoğun bir planlamamız, çalışmamız var" dedi.

KAYNAK: WWW.KAMUDANHABER.NET