Kamudanhaber - Özel Haber


EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ SAYFASI ÖZEL HABERİMİZ ... Eba Öğrenci Giriş Sayfasından milyonlarca öğrenci faydalanıyor. Milli Eğitim Bakanlığımım eba.gov.tr adresinden Eba girişi ile Eba canlı canlı ders takibi yapan öğrencilerimiz için özel haberimiz Kamudanhaber sitemizde 

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞ MEB SAYFASI


EBA; Eğitim Bilişim Ağı olarak tanımlanan, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından kurulan sosyal nitelikli eğitsel elektronik içerik ağıdır. Öğretmen ve öğrencilerin bir arada olduğu uzaktan eğitim kapsamında ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonu sağlanmaktadır. EBA giriş paneli ve diğer hizmetlere sayfamızdan ulaşabilirsiniz…

Eba Öğrenci Giriş sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz .

https://www.eba.gov.tr/

https://www.eba.gov.tr/

EBA TV CANLI YAYIN LİNKLERİ

Aşağıdaki linkler üzerinden okul seviyenizi seçerek EBA TV canlı yayınlarına erişim sağlayabilirsiniz.

EBA TV İLKOKUL İZLE

EBA TV ORTAOKUL İZLE

EBA TV LİSE İZLE

EBA ŞİFRE ALMA İŞLEMLERİ VİDEO ANLATIM

EBA Öğrenci Girişi İle Ne Yapılabilir?

Eba üzerinden giriş yapan öğrenciler canlı derslere bağlanarak ders izleyebilirler .

Eba Takvim ile öğrenciler ;

Eba giriş yapan öğrenciler , Duvar”da sana gönderilmiş olan etkinlikleri, ödevleri; yazılı sınavlarını takvimde görüp takip edebilirs.

EBA Öğrenci, öğretmen sistemi ile aşağıda yer alan tüm hizmetlere kolayca erişim sağlayabilirsiniz. EBA öğrenci ya da öğretmen girişi yaptıktan sonra ana sayfada yer alan hizmetlerden birini seçmelisiniz. Bu hizmetler hem öğrenci hem öğretmen için kullanıma açıktır.


Eba Takvim
“Duvar”da sana gönderilmiş olan etkinlikleri, ödevleri; yazılı sınavlarını takvimde görüp takip edebilirsin.

Eba Kütüphane
Kütüphane sayfasında, farklı kategorilere ait binlerce içerik yer almaktadır. Hem eğitsel hem de genel kültür içeriklerinin yer aldığı bu bölümde video, ses dosyası, dergi, etkileşimli kitap ve uygulama gibi farklı içerik tiplerine ulaşabilirsin.

Eba Sınavlar
EBA içerisinde yer alan sınav, test ve alıştırma dokümanlarına bu alandan ulaşabilirsin. Farklı derslere ve sınıflara ait alt konu, konu ve ünite seviyelerinde testlerin yer aldığı sınavlar bölümünde, pekiştirmek istediğin konulara ait sınavları çözebilirsin.

EBA Portfolyo
EBA Porftolyo Yönetimi; öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra katıldıkları projeler ve ders dışı sosyal aktiviteler bilgilerinin biriktirilerek sergilendiği, benzersiz bir dijital bellek özelliğidir.

Eba Dersler
“Dersler” sayfası, EBA’da yer alan ders içeriklerin yer aldığı bölümdür. Bu bölümde, bütün sınıf seviyelerine ve derslere ait içerikler, MEB müfredat yapısına uygun bir şekilde listelenir. Seçilen sınıf seviyesindeki bir dersin sayfasında; dersin üniteleri, kitabı, kütüphane içerikleri ve ünite testleri yer alır. Ünitelerin içinde ise konuları ve alt konuları görebilirsin. Dilersen “Tüm Dersler” düğmesine tıklayarak farklı okul türlerine ait ders içeriklerine de erişebilirsin.

Eba Çalışmalarım
Çalışmalarım sayfasında öğretmeninin gönderdiği çalışmaları görebilirsin. Çalışmalarını tarihine ve durumuna göre filtreleyerek geçmiş ya da devam eden çalışmalarını inceleyebilirsin.

Eba Sıralı Anlatım
Sıralı anlatımda, bir alt konuya ait içerikler öğrenme sürecine uygun bir şekilde sunulur. Konu anlatımları, alıştırmalar, özet dokümanları ve tarama testlerinin yer aldığı sıralı anlatımları takip ederek konu hakkındaki bilgilerini pekiştirebilirsin.

Son Çalıştığım Konular
Bu bölümde, hızlıca kaldığın yerden devam edebilmen için en son çalıştığın konuları listeledik. Konuda yer alan içeriklerin ne kadarını tamamladığını, konu başlığının altında yer alan grafikten inceleyebilirsin.

Eba Arma ve Puan Kazanma
Öğrenci; EBA Portfolyo’suna yaptığı katkıyla, “Duvar” alanında yaptığı paylaşım ve etkileşimlerle puan kazanabildiği gibi; sistemde soru çözdüğünde ve ödevlerini tamamladığında da puan kazanabilir.

Eba Tartışmalar
Tartışma oluşturulduğunda, grubunun sayfasına düşer, “Fikrini Yaz” a tıklayarak fikirlerini paylaşmaya başlayabilir ya da dosya ekleyebilirsin. Ayrıca “Takvim”in altındaki alanda, tüm tartışmaları görebilirsin. Dilersen sen de bir tartışma oluşturup gruplarınla paylaşabilirsin.

Eba Dijital Çalışmalar
EBA içerisindeki dijital içeriklerden oluşan çalışmalardır. Bir dijital çalışma, konu anlatımı, alıştırma, tarama testleri gibi farklı eğitsel içeriklerden oluşabilir. Öğretmenlerin, EBA’da yer alan içerikleri sana pekiştirmen için yollayabilir.

Eba Ne Yaptın Bölümü
"EBA’da Ne Yaptın?" bölümünde, son 7 günde dersler, kütüphane, portfolyo ve sınavlar sayfalarında geçirdiğin zamanlar, grafiklerle gösterilir. Süreler hesaplanırken, belirtilen sayfalardaki içerikleri incelerken geçirdiğin zaman dikkate alınır.

7 ADIMDA EBAYI TANIYALIM VİDEOSU....

EBA TV ders programı yoğun ilgi görüyor. TRT EBA canlı yayın dersleri belirlenen programa göre yayınlanıyor. Bu programa göre 7 Eylül’de EBA ilkokul dersleri saat 09:00’da başlayacak. 1. sınıflar saat 09:30’da Türkçe dersine, 10:00’da matematik dersine girecekler. İşte TRT EBA TV ders programının tamamı…

EBA TV İLKOKUL DERS PROGRAMI 

EBA ilkokul dersleri saat 09:00’da başlayacak. 1. sınıflar saat 09:30’da Türkçe dersine, 10:00’da matematik dersine girecekler.

EBA TV ORTAOKUL DERS PROGRAMI 

EBA ortaokul dersleri 7 Eylül’de saat 09:00’da Türkçe dersi ile başlayacak.