EBA(Eğitim Bilişim Ağı) canlı ders öğrenci girişi ekranı. Uzaktan eğitim öğrenci girişi. 2020-2021 EBA Canlı Ders Öğrenci Giriş Sayfası MEB.

MEB tarafından alınan karar gereği 23 Kasım'dan itibaren uzaktan eğitime geçiş yapıldı. 4 Ocak 2021 tarihine kadar uzaktan eğitim süreci devam edecek.

Bu süreçte öğrenciler EBA TV yayınlarını takip edecekler. Buna ek olarak ise EBA canlı ders öğrenci girişi yaparak öğretmenlerini dinleyecekler.

Uzaktan eğitime geçilmesiyle beraber EBA öğrenci girişi  http://www.eba.gov.tr/ eğitimde en önemli araç haline geldi. EBA üzerinden giriş yapan öğrenciler, Eğitim Bilişim Ağı içeriklerine kendi şifreleri ile ulaşabiliyorlar.

EBA ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç bölüme ayrılıyor: 

1. 2. 3. 4. sınıf öğrencileri EBA ilkokul girişi yapıyorlar.

5. 6. 7. 8. sınıf öğrencileri EBA ortaokul girişi yapıyorlar.

9. 10. 11. 12. sınıf öğrencileri ise EBA lise girişi yapıyorlar.

Her sınıfın EBA öğrenci girişi saati farklılık gösteriyor. EBA öğrenci girişi sınıf bazlı zaman çizelgesi www.eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanmış durumda. Bu çizelgeye göre EBA öğrenci girişi yapılabiliyor.

EBA üzerinden canlı dersler de devam ediyor. EBA canlı ders saatleri de yine www.eba.gov.tr adresi üzerinden yayımlanmış durumda. Canlı dersinizin olup olmadığını EBA öğrenci sayfası üzerinden öğrenebiliyorsunuz.

EBA öğrenci girişi yapabilmek için TC kimlik numarası ve şifre gerekiyor. Bunun dışında dikkat etmeniz gereken ise, sınıf bazlı zaman çizelgesi. Bu çizelgede size ayrılmış olan saatlerde EBA öğrenci girişi yapabilirsiniz. 

EBA ilkokul öğrenci girişi, EBA ortaokul öğrenci giriş ve EBA lise öğrenci girişi yapılabiliyor. Tüm girişler için iki yöntem var. EBA mobil uygulaması üzerinden giriş yapabileceğiniz gibi www.eba.gov.tr web sayfası üzerinden de giriş yapabilirsiniz.

EBA öğrenci girişi sınıf bazlı zaman çizelgesini ve EBA canlı ders saatleri çizelgesini MEB Personel sitesi olarak siz öğrencilerle paylaşıyoruz.

EBA ÖĞRENCİ GİRİŞİ YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ