Kamudanhaber- Özel haber

18. yüzyıl alman hükümdarlarından Frederick The Great, bugün kendi adıyla anılan sarayını yaptırırken, sarayın bahçesinde bulunan ve artık o saray kadar ünlü yel değirmeninin de istimlak edilmesini ister. Değirmencinin vermemesi üzerine teklif edilen para artırılır ancak değirmenci yine reddeder. Sinirlenen kralın gönderdiği "zorla alırım" mesajına ise değirmenci; hukukçuların duvarlarına asması gereken o ünlü cevabı verir: "Alamazsın! Berlin'de hakimler var."

Bu söz üzerine Frederick, büyüklüğüne yakışanı yapmış, yel değirmenine dokunmamış, araziyi değirmenciyle paylaşmayı kabullenmiş...

Sitemizi takip edenler hatırlayacaklardır... Daha önce sitemizde, “Bakanlığa Hakaret! Cezasız mı Kalacak?” başlıklı bir haber yayınlanmıştı…

https://www.kamudanhaber.net/guncel/bakanliga-hakaret-cezasiz-mi-kalacak-h446365.html

“Haberde; Beylikdüzü Atatürk Öğretmenevi Eski Müdürü’nün Bakan ve Bakanlık hakkında bir devlet memuruna yakışmayan ifadeleri sosyal medya hesabından paylaşması gündeme getirilmişti. “İtler istiyor diye atlar ölmez.” diyerek bitirilen paylaşımın yayınlanmasından bir gün sonra da öğretmenevi müdürü görevden alınmıştı. Yürütülen soruşturma neticesinde, “İtler istiyor diye atlar ölmez.” paylaşımının altına, ‘’İt ürür, kervan yürür” yorumunu yapan Büyükçekmece Akçansa Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’a, soruşturmayı yürüten müfettişlerce disiplin yönünden kınama ve idari olarak da yöneticilik görevlerinin üzerlerinden alınması teklifi getirildiği bilgisine ulaşıldı. Mehmet Albayrak hakkında, okulda İngilizce sınıfları açma ve kitap satışı konusunda devam etmekte olan bir soruşturma daha olduğu bilgisi de mevcut.” denilmişti.

Sitemize gelen bilgiye göre; kınama cezasının ilgili kişiye tebliğ edildiği, idari olarak yöneticilik görevlerinin üzerlerinden alınması teklifi konusunda ise İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğüne, daha önce başka bir ilçede de yapıldığı üzere; raporu değiştirerek, ‘’yöneticilik görevinin üzerinden alınmayıp, bunun yerine; “yer değişikliği teklifi getirilmesi” yönünde bir öneri götürüldüğü iddia ediliyor. Eski Yunan'da; “Kanun: büyük sineklerin yırtıp geçtiği, küçüklerin takılıp kaldığı bir örümcek ağı'' olarak tanımlanır. Ceza verilmesi gerekçesi; “amirlerine sadakatsizlik” olan bir memur hakkında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün gereğini yapacağından şüphe duymuyoruz.

                                                                           Berlin’de hakimler varsa; İstanbul’da müfettiş kökenli bir İl Millî Eğitim Müdürü var. Kanunlar ve yönetmelikler herkese eşit uygulandığı takdirde adalet kavramı zedelenmeyecektir. Kamudanhaber olarak, fikri takip kapsamında konunun takipçisi olacağız.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.