Kamudanhaber- Özel Haber

“Millî Eğitim Bakanımız, Türkiye için bir şans. Cumhuriyet tarihinin en kaliteli, en kapsamlı, konusuna en hâkim Millî Eğitim Bakanı.”

Ankara Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın cumartesi günü Çamlıdere Ak Parti Kongresinde yaptığı konuşma gündeme damga vurmuş; Sözcü Gazetesinin manşetinde “AKP’li Başkan: Millî Eğitimde Tuz Koktu!” başlığıyla yer almıştı. Hazım Caner Can’ın öğretmen görevlendirmelerini eleştirirken kullandığı:

“Diyorlar ki; Mamak’a giden öğretmen de eş durumundan gitti. Araştırıp, soruşturdum: ‘Öğretmen daha fabrika ayarlarında.’ Bekar!”

“Bu öğretmenin kendisi buraya gelecek. Yerine iki öğretmen üç öğretmen gelmeyecek.”

“Bu öğretmen, Çamlıdere’ye gelecek. Eğer gelmezse; Çamlıdere’nin o kadar fedakâr gençleri var ki; bir gün Millî Eğitimin önünde bu dava için kendisini yakarlarsa kimse buna şaşırmasın.” gibi çok marjinal ifadeler kullanmıştı.

Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Kongre sonrasında katıldığı Kanal 5 Televizyonunda Aydın Tufan’ın konuğu oldu. Programda; Kongrede yaptığı konuşmanın video kaydı izlettirildikten sonra söz alan Hazım Caner Can öğretmenlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bunlar; rahat, kolay, fildişi kulelerde görev alıyorlar. Bakın, öğretmenlik çok kutsal bir görevdi. Benim ilk okuduğum kitaplardan birisi, romanlardan birisi Reşat Nuri Güntekin'in romanı “Çalıkuşu”dur. Biz, o Çalıkuşu’ndaki öğretmenleri arıyoruz. Biz Güneydoğu’da öğrencisine sırtında küfeyle odunu, kömürü getirip sobayı yakan öğretmenleri ağrıyoruz. Öğretmenler 780.000 kilometrekarelik Türkiye’nin hangi kilometrekaresinde, metrekaresinde hizmet verilirse; oraya görev yapmak için koşa koşa giden, bu kutsal görevin bilincinde olan öğretmenler olması lazım. Biz onlara kardelenler diyoruz. Kardelen; kışın karın altında, zor şartlarda kafasını kaldırıp insanlara güzellikleri sunan çiçek. Onun için kardelenlerin hiçbir mazereti olmaması lazım.”

Hazım Caner Can, konuşmasının devamında da:

“Hakikaten şuna değinmeden geçemeyeceğim. Millî Eğitim Bakanımızla Çamlıdere’de ben birkaç kez yüz yüze görüştüm. İnanın! Cumhuriyet tarihinin en kaliteli, en kapsamlı, konusuna en hâkim Millî Eğitim Bakanı.” dedi.

Program moderatörü Aydın Tufan’ın:

- Bu pandemi döneminde bile, Millî Eğitim başarısını devam ettiriyor.

Şeklindeki konuşmasını Hazım Caner Can:

- İnanın! Millî Eğitim Bakanımız, Türkiye için bir şans. Ama alt kadrolar, o Bakan’a layık olmak zorundalar.

Sözleriyle tamamladı.

Moderatörün, Bakan Bey’in kardeşi olaya müdahil olmuş mu sorusuna:

‘’Ben o konulara girmek istemiyorum. O konu benim için kapanmıştır.” karşılığını verdi.

Sözünü sakınmayan bir kişiliği olan Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can’ın bir iki gün arayla kullandığı birbirine 180 derece zıt ifadeler kafaları karıştırdı.

Her ne kadar; programın 13. dakikasının sonunda Başkan Hazım Caner Can, program moderatörü Aydın Tufan’a:

“Ben, gazı evimdeki ocaktan alırım. Bana gaz vermeye kalkmayın!” dese de; “Başkan’a bu gazı kim verdi? Niye verdi?” soruları, programı izleyenlerin kafasına takıldı…

Anlaşılan o ki; Çamlıdere’de bir çam devrildi.