Kamudanhaber-Özel Haber

Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Alibeyli köyündeki tarlalarda çalışan Şanlıurfalı ailelerin misafiri olan Bakan Selçuk, çocukların yaz tatilinde eğlenerek öğrenme ve tekrar ihtiyacını karşılayan "Arkadaş" kitaplarını da beraberinde getirdi. Bakan Selçuk,  81 ildeki eğitim yöneticilerinin, tarlalardaki çocukların eğitim sürecine destek olmak için sahada olacağını belirtti. 

Çocukların yaşayarak, deneyimleyerek öğrendikleri bu süreci küçük dokunuşlarla faydalı bir kazanıma dönüştürmek istediklerini belirten Bakan Selçuk, "Bir günleri nasıl geçiyor? Aileleri neler yapıyor? Tabii toplarken bazı şeyler öğretiyorlar. İşte 'bu acur mu' diyorum 'o acur değil' diyor. 'Ona hıtti denir' diyor; 'Acur şu...' diyerek gösteriyor. Sonra biberlerin hangisi toplanır, hangisi toplanmaz? Bunu anlatıyor. Bu anlamda da bütün ülkede, tüm milli eğitim müdürlerimizle beraber kaymakamlıklarımızın da desteğiyle çocuklarımıza erişim ve onların ihtiyaçları konusunda daha çok çalışma yapacağız inşallah. Burada olmak çocuklarla olmak çok güzel" dedi.

Bakan Selçuk, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda Öğretmenlere, İl ve İlçe Müdürlerine seslendi: "Yolunuzu tarlalara doğru düşürün bu yaz. Bie tarlada anne babasını bekleyen bir çocuk görürseniz kitabını verin, sohbetinizi verin, dikkatinizi verin ve karşılığında koskocaman bir gülümseme alıp öyle devam edin yolunuza, lütfen..."

Öğrencilerle basketbol oynarken, öğretmenlere seminer verirken, öğrencilerle beraber ıslık çalarken... gördüğümüz Bakan Selçuk, eğitimci kimliğiyle sahada fark yaratmaya devam ediyor. Eğitim camiasına her konuda duruşuyla model olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u bu duruşundan dolayı tebrik ediyoruz....