Kamudanhaber-Özel haber

17.11.2020 tarihi itibariyle İstanbul’da yaklaşık 15 okul müdürü geçirdiği soruşturmalar sonucunda görevinden alındı.Neydi bu okul müdürlerinin soruşturma geçirmesine neden olan olaylar?

Kabaca sıralarsak ; okulunda yabancı dil sınıfı açma ve bu sınıfa yerleştireceği öğrencilerden para toplama, öğrenciyi kaynak kitap almaya zorlama , zimmetine para geçirme, sosyal medya üzerinde milli eğitim bakanına, devlet büyüklerine hakaret etme vs. Şüphesiz bu suçlamaların hepsi ağır cezaları gerektirir.

Muhakkik olarak görevlendirilen okul müdürleri ve müfettişler titiz bir inceleme, soruşturma sürecinin sonunda isnad edilen suçların karşılığı neyse o cezayı önermiş ve bu okul müdür arkadaşlara cezaları tebliği edilmiştir.

17.11.2020 tarihi itibariyle müdürlük görevleri üzerinden alınanlar öğretmen olarak görevlendirildikleri okullarda önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacaklar bir kişi hariç! Büyükçekmece bir ortaokulun müdürü ceza! olarak diğer meslektaşlarının aksine öğretmen olarak değil yine okul müdürü olarak görev yeri değişikliği gerçekleştirecektir. Bu yer değişikliğinin de hiç de kötü olmayan bir okula olacağı da söylentiler arasında.

Hem de diğer okul müdürleri yukarıda saydığımız kabahatlerden bir tanesi yüzünden ceza alırken bahsedilen müdürün yukarıda saydığımız fiillerden birden fazlasını işlediğini biliyoruz.

Mesela sosyal medyada Mili Eğitim Bakanı Sn. Ziya SELÇUK’a hakaretamiz bir yorum yapan başka bir kurum müdürünün paylaşımının altına bu paylaşımı beğendiğini ve onaylandığını ifade eden bir yorum yaptığını, diğer ceza alan okul müdürlerinin velileri kaynak kitap alması için bir kırtasiyeye yönlendirirken kitapları okula getirip bizzat veliye kendi sattığını da biliyoruz.

Görevden alınan okul müdürlerinden bazıları mahkeme tarafından aklanmışken suçlu bulunan ama adeta ödüllendirilen bu okul müdürünü kimler koruyup kollamakta merak ediyoruz.

Kendisine Büyükçekmece Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tebliğ edilen cezayı yasal süre içinde almayarak zaman kazanıp kimlerle temasa geçmiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hasan UYGUN’un defalarca çağırmasına rağmen kendisine tebliğ edilecek evrağı almaya gitmeme cesaretini nasıl göstermiştir?

Bir sendikada şube yöneticisi olması kendisine pozitif ayrımcılık yapılmasını mı sağlamıştır.

Tüm bu iddialara gereken cevabın verilmesi, aynı suça ayrı cezanın uygulanmayıp adil davranılması milli eğitim bakanı, bakanlık müfettişleri, milli eğitim müdürlerinin yükümlülüğüdür.

Gereken yapılana kadar Eğitim-İş Sendikası olarak bu süreci takip edeceğimizi kamuoyuna duyururuz.