Kamudanhaber - Özel Haber

Atama bekleyen öğretmenlerimiz aylardır 60 bin atamanın yapılması için etkinlikler düzenliyor ve 2021 yılında 60 bin öğretmen atamasının yapılmasını talep ediyorlar .

Kamudanhaber sitesi olarak öğretmenlerimizin bu isteklerine ve etkinliklerine ilk günden itibaren duyarsız kalmadık ve defalarca haber yaparak destek verdik.

2021 yılında yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili süreci başından itibaren takip ettik ve aldığımız bilgileri haberleştirdik.

Kamudanhaber sitemizde dünde 2021 öğretmen atama sayısıyla ilgili en yetkili ağızlardan aldığımız bilgiyi haber yaptık.

Maliye Bakanlığının 2021 yılı için Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin kadro verdiğini ve bu sayının üzerine çıkmamakta kararlı olduğunu haberleştirdik .

Sitemiz ziyaretçileri haklı eleştiri olarak daha önce 40 bin atamanın yapılacağını haber yaptınız diye sitem ettiler !

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılında en az 40 bin öğretmen ataması yapmak için plan yaptı , tüm görüşmelerde bu sayının altında olmamak üzere yapıldı .

2021 yılında 40 bin atama haberini de yine Bakanlık kaynaklarından aldığımız bilgilere göre haberleştirmiştik .

Personel genel müdürlüğü 2021 yılında yapılacak 20 bin atamanın yanında 2022 yılından da 20 bin kadronun başvurularının 2021 yılında alınmasıyla toplamda 40 bin atama üzerinde hesap yapması üzerine 40 bin atama haberini yaptık.

ÖĞRETMEN ATAMA SAYISI NEDEN AÇIKLANMIYOR ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2021 öğretmen atama sayılarını Şubat ayı sonuna gelmemize rağmen açıklayamıyor !

Bunun sebebi nedir ?

Maliye Bakanlığı 2021 yılı için Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin kadro ihdas ediyor.

Bu sayının üzerine asla çıkmak istemiyor .

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu sayıya itiraz ediyor ve en az 40 bin öğretmen atamasının yapılmasını istiyor .

Öğretmen atamalarıyla ilgili de sayıyı artırmak için iki kez Cumhurbaşkanı ile görüştü ...

Ancak Maliye Bakanlığı bütçeyi göstererek 20 bin sayısının üzerine çıkmıyor .

Atama bekleyen öğretmenlerimiz haklı olarak aylardır sürdürdüğü mücadelelerinin karşılığını istiyor ve 60 bin öğretmen ataması talep ediyor.

Ekmeğinin peşinde olan ve haklı olarak atama isteyen öğretmenlerimizi tenzih ederek; Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk hakkında istifa etmelidir diye twit atıp gündem yaratan öğretmenlerimiz Bakan Bey’e haksızlık ediyor ve ayıp ediyor !

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde ilk kez bir Milli Eğitim Bakanı atama bekleyen öğretmenleri kabul etti !

Onlara değer verdi ve taleplerini dinledi !


Bunun yanında da aylardır öğretmen atama sayısının artırılması için mücadele ediyor !

Atama bekleyen öğretmenlerimiz kendileri için mücadele eden Bakan Ziya Selçuk’a destek olup seslerini Maliye Bakanı ve Cumhurbaşkanı’na duyurmak yerine Bakan Ziya Selçuk’a tepki gösteriyorlar !

Öğretmen atama kontenjanını verecek kurum Maliye Bakanlığıdır !

Maliye Bakanlığına sayının artırılması noktasında talimat verecek tek kişide Cumhurbaşkanı’dır ...

Buradan öğretmen atama konusunda sosyal medya üzerinden açıklama yapan sendikalara da seslenmek istiyoruz !

2021 yılı için Maliye Bakanlığının Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin kontenjan verdiğini ve bu sayının artırılması konusunda ayak dirediğini sendika genel başkanları da biliyor !

Sendika genel başkanları neden çıkıp bu konu hakkında doğru bildiklerini açıklamıyor !

Maliye Bakanlığının 2021 yılı için 20 bin kadro ihdas ettiğini haberleştiren haber sitemize öğretmenlerimizin tepki göstermesine de eyvallah diyoruz !

Ancak kasıtlı olarak bir öğretmene yakışmayan üslupla sitemize saldıran , hakaret eden , küfür eden kişilerin öğretmenlik kimliğine yakışmayan tavırlar sergilediğini yazmamız gerekiyor!

Sonuç olarak ; Kamudanhaber sitesi olarak halkın haber alma özgürlüğü ve kamu yararı adına aldığımız bilgileri haberleştiriyoruz !

2021 öğretmen atama kontenjanı konusunda 20 bin atamanın asla kabul edilemeyeceğini , zaten 2021 yılında 20 bin öğretmenin emekli olacağını, Sayıştay raporlarına göre sadede 10 ilde 138 bin öğretmen açığı olduğunu defalarca dile getirdik .

Atama bekleyen öğretmenlerimiz , 2021 yılında Maliye Bakanlığının vermiş olduğu 20 bin kadronun artırılması için Sayın Cumhurbaşkanı’mıza seslerini duyurmalıdır !

Israrla yazıyoruz !

2021 yılında Maliye Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin atama kontenjanı vermiştir ! 20 bin atama yapılacak demiyoruz ! Maliye Bakanlığının verdiği kontenjanı yazıyoruz ! Atama sayısı konusunda son sözü söyleyecek kişi Sayın Cumhurbaşkanı’dır !

İLGİLİ HABER