Kamudanhaber - Özel Haber

MEB’de en çok çalışan genel müdür olarak daha önceki haberlerde dikkat çektiğimiz Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürü Adnan BOYACI , Arapça öğretmenlerini de unutmadı ...

MEB’in sessiz ama derinden çalışan bürokratı olarak tarif edilen ve MEB’in Mercedes’i tanımına uyan genel müdür Adnan BOYACI ; yıllardır ihmal edilen Arapça öğretmenlerini de unutmadı . Arapça öğretmenlerine Türkiye - Katar işbirliği ile hizmetiçi eğitim düzenledi .

Twitter hesabından açıklama yapan Adnan BOYACI ;

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyon Belgesi hedefleri doğrultusunda “Arapça Öğretmenleri Mesleki Gelişim Sertifika Programı” başlatıyor.

Arapça öğretmenlerinin Türkiye ve Katar’da yetiştirileceği programda, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliği ile Türkiye’de;  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ve Katar Üniversitesi işbirliği ile Katar’da da mesleki gelişim programına devam edeceklerdir.

Arapça Öğretmenlerinin konuşma, yazma, okuduğunu anlama ve dinleme olmak üzere dört dil beceri alanları ile Arapça öğretimi alanındaki mesleki becerilerinin artırılmasının hedeflendiği Mesleki Gelişim Sertifika Programı Arapça dil eğitiminin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır.