Kamudanhaber- Özel Haber

Cengizhan Türkyılmaz

Ali Yalçın, bugün18:19’de twiter hesabından; Millî Eğitim Bakanlığının 2021 Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesinde “Uluslararası Yahudi Soykırımı Anma Günü” ne yer verildiğini öne sürerek tepki gösterdi. Ali Yalçın paylaşımında:

“MEB Ne Yaptığını Biliyor Mu?

Cumhurbaşkanımız, Şimon Peres’e; “Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz. One minute!” diyor.

MEB etkinlik takviminde; ‘Uluslararası Yahudi Soykırımı Anma Günü’ne yer verirken Filistin’in işgaline ‘Nakbe Günü’ne yer vermiyor.” İfadelerine yer vererek Milli Eğitim Bakanlığına bir, “One Minute” çıkışı yaptı.

Ali Yalçın, bu açıklamadan tam 59 dakika sonra aşağıdaki açıklamayı yaparak “pardon” dedi.

“Yaptığı haberle kamuoyunu yanıltan, haksız tepkilere neden olan ve MEB’i de töhmet altında bırakan http://sabah.com.tr, yapılan açıklama doğrultusunda haberini güncellemiş ve hatasını gidermiştir.”

Pardon olmasına pardon da…

Sayın Ali Yalçın,

Siz, tepkinizi Sabah Gazetesine değil, MEB’e göstermiş; “MEB Ne Yaptığını Biliyor Mu?” demiştiniz…

Görüldü ki MEB ne yaptığını biliyormuş. Ne yaptığını bilmeyen; meseleyi inceleyip araştırmadan alelacele açıklama yapan sizmişsiniz… Bu durumda, erdemli bir insan olarak -ki öyle olduğunuzu biliyoruz- MEB’den ve Sayın Ziya Selçuk’tan bir özür dilemeniz gerekmez mi?

Sayın Ali Yalçın, kamuoyu ve MEB sizden bir özür bekliyor… Öyle pardon “Sabah”la olmaz. Sağlam bir “ Özür dilerim MEB.” ya da “Özür dilerim Ziya Selçuk.” yakışık alır. Aksi takdirde, insanlar sizin samimiyetinizi sorgulamaya başlarlar… Bunları yazarken, 59 dakika sonra gelen “pardon”u da takdir etmiyor değiliz hani... “Yiğidi öldür hakkını teslim et.” demişler. Bu yönünüzle de tarihe geçtiniz vesselam.

İLGİLİ HABER