MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2021 BİLSEM Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu Yayımlandı.

Kılavuza göre başvurular 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Sözlü sınavlar 15 Mart-18 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

Atama sonuçları ise 12 Temmuz'da açıklanacak.

2021 BİLSEM ÖĞRETMEN SEÇME VE ATAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.pdf

Bu kılavuz, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen kadrolu öğretmen olarak çalışanlardan görev yaptıkları ildeki bilim ve sanat merkezlerine atanmak isteyenlerin başvuru, seçim ve atamalarına ilişkin yürütülecek iş ve işlemleri kapsamaktadır.

 Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçimiyle ilgili iş ve işlemler Aralık 2019 tarihli ve 2747 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanan Bilim ve Sanat Merkezleri
Yönergesi’nde yer alan hükümlere göre oluşturulan il öğretmen değerlendirme komisyonları ve bölge sözlü sınav komisyonları tarafından yürütülecektir.

 Bu atama döneminde, Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’ndeki (E k - 1 ) alanlar arasından başvuru yapılan ildeki bilim ve sanat merkezlerinde kontenjan bulunan alanlarda başvuru alınacaktır.

Başvuru tarihi itibarıyla herhangi bir bilim ve sanat merkezinde kadrolu öğretmen olarak görev yapanlar bilim ve sanat merkezlerine öğretmen seçim sürecinde başvuru yapamayacaktır.

Bu kılavuzda yer almayan diğer hususlarda 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Bilim ve Sanat Merkezleri Yönergesi’nin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

2021 BİLSEM ÖĞRETMEN SEÇME VE ATAMA KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.pdf