Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yollanan resmi yazıda öğretmenler için yeni bir eğitim kursu geldiği duyuruldu. O branştaki öğretmen yeni bir eğitim kursuna katılacaklar. Eğitim kursunun konusu ne? Eğitim kursuna hangi branşta öğretmenler katılacak? Bu soruların cevabı haberimizde.

meb-15

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından yollanan resmi yazıda 2018-2023 Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı ve Strateji Belgesi doğrultusunda, Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde bağımlılık konusunda risk altında olan öğrencilere yönelik bireysel danışmaya yönelik Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) Programı geliştirilmiş ve eğitici eğitimleri gerçekleştirilmiştir. Eğitimlerin yaygınlaştırılması amacıyla tüm illerde görev yapan ortaokul ve lise kademesinde görev alan tüm rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara yönelik (25) saatlik "Okulda Bağımlılığa Müdahale (OBM) Uygulayıcı Eğitimi Kursu" verilmesi planlandığı söyleniyor. Eğitimleri veren eğiticilere ek ders ücretleri, yolluk ücretleri ve yevmiye ücretleri Valilik tarafından karşılanacağı duyuruldu. Eğitimlere hemen başlanacağı duyurulup yıl sonuna kadar bitirilmesi gerektiği belirtiliyor.

İşte o yazı:

Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi Mardin ve Diyarbakır Belediyeleri'nde İddialar İçin Müfettiş Görevlendirildi

OBM yazısadfdsg