Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevden almalar ve atamalar devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü makamına  Fethullah Güner'i getirdi.

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Mustafa Gelen'in yerine Hacı Bayram Üniversitesi Genel Sekreteri Fethullah Güner'in ataması yapıldı.

Kamuya 4.274 Kişi Personel Alımı Yapılacak: Hangi Pozisyonlar ve Kurumlar? Kamuya 4.274 Kişi Personel Alımı Yapılacak: Hangi Pozisyonlar ve Kurumlar?

Fethullah Güner kimdir?

1979 yılında Düzce’de doğdu. Orta öğretimini Düzce’de, lise öğrenimini Düzce İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde ikinci lisans öğrenimini yaptı. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Bölümü Yakınçağ Tarihi Anabilim Dalında “Milliyetçilik Akımlarına Bir Alternatif Olarak Osmanlıcılık Hareketi” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı (2008).

Düzce, Erzurum ve İstanbul illerinde öğretmenlik ve yöneticilik görevlerini yapan Güner, 2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü Dönüşüm ve Teşvikler Daire Başkanlığı görevine atandı. Aynı Genel Müdürlükte Programlar, Teşvikler ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri ve Sosyal Ortaklar Daire Başkanlığı ve Özel Kurumlar Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. Aynı zamanda 2016 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi Darbe Komisyonunda rapor yazım sürecinde görev almıştır.

28 Eylül 2018 tarihinde itibaren Üniversitemizde Personel Daire Başkanlığı, Rektör Danışmanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Bir süre ÖSYM Başkanlığı Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı görevinde de bulunmuş olan Güner, 14 Mart 2023 tarihi itibarıyla Üniversitemiz Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir.