"6 yaşındaki bir kız çocuğunun  'evlilik' adı altında cinsel istismara maruz bırakılması olayının araştırılarak benzer olayların yaşanmaması ve her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi" amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nda MEB adına sunum yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, önemli açıklamalarda bulundu.

6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin ardından büyük yıkıma uğrayan depremzede öğrencilerin tüm eğitim malzemelerini yeni baştan Bakanlıkça sağladıklarını belirten Bakan Yardımcısı Şensoy, bölgeye 4 bin civarında öğretmen görevlendirdiklerini söyledi.

11 ilde yaklaşık olarak 4 milyon öğrenci kitlesinin olduğunu belirten Sadri Şensoy, önümüzdeki hafta itibarıyla yıkılan tüm okulların bir eş değeri olan çadırları hayata geçireceklerini vurguladı. Çadırları açtıkça öğrenci sayısının arttığını belirten Şensoy, sözlerine şöyle devam etti:

''Yaklaşık 600 civarında noktada üniversite ve liselere hazırlık kurslarının açıldığı çadırlar yaptık. 4 bin civarında öğretmeni görevlendirdik. Bazen bir çadırda 6 öğrencinin başında 3 öğretmen oluyor. Bir nevi özel ders gibi. Bakanlığımız tüm birimleri, tüm öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle sahadayız. Çocuklara orada kurduğumuz seyyar mutfaklarla beslenme desteği de veriyoruz.

Deprem bölgesinde yaklaşık 3 milyon 600 bin civarında öğrenci kitlemiz vardı. Şu anda 217 bin civarında nakli gerçekleşen öğrencimiz var. İl dışına gidip okula gidemeyen az bir kesim var. Deprem bölgesinde de okulun açılmasını bekleyen öğrenciler var. Çadırlarımızı açtıkça öğrencilerimizin de arttığını görüyoruz. 1649 çadırda eğitim öğretime devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta itibarıyla yıkılan tüm okulların bir eş değeri olan çadırlarımızı hayata geçireceğiz. Bir okul yıkıldıysa; o okula devam etmek isteyen öğrenci deprem bölgesinde kaldıysa, onlar için bir çadır açacağız. 50-60-110 metrekarelik çadırlarda öğrencilerimiz eğitimlerine devam edecekler."

Yaşanan depremlerin ardından eğitim faaliyetlerinin aksadığına dikkat çeken Şensoy, bazı illerde okulların geç başlamasının problem edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bakanlık olarak oluşturdukları plan çerçevesinde öğrencilerin eksikliklerinin yaz okulları sayesinde giderileceğini belirtti:

"Yaz okullarımızla bunları telafi edeceğiz. Bu hafta itibarıyla, deprem bölgesinde taşımalı eğitim sistemiyle tüm köylerimizde, kırsallardaki öğrencilerimizi merkezdeki çadırlarımıza getireceğiz. Eğitime erişmek isteyip de erişemeyen hiçbir öğrencimiz kalmayacak."