Tanıtım Programında konuşan Bakan Özer, Türkiye Yüzyılı'nın adımlarını atmak için projeler geliştirdiklerinin çocukların, sadece akademik gelişmelerine katkı sunmak istemediklerini ayrıca sağlıklı bir şekilde yetişmeleri için yapılabileceklerin kapasitesini artırma hedefinde olduklarını söyledi. 

Bakan Özer'in açıklamalarından satıbaşları ise şu şekilde:

"Gençleri evlerinden çıkamaz hâlde farklı bir sanal ortamda sürekli vakit geçirmeye mahkûm eden, dolayısıyla her ülkede kültürün transferini engelleyen, yavaş yavaş sanal bir ortamda farklı bir düzleme gençleri götüren bir proje var. İşte bugün tanıtımını yaptığımız projeyle bunların hepsiyle mücadele edeceğiz." 

 "Nasıl ki yaşamda her şey birbiriyle bağlantılıysa eğitimde de her şey birbiriyle bağlantılı. Eğitimde bir problemi çözmek için adım attığınızda sadece o alandaki problemi çözmüş olmuyorsunuz. Hiç öngörmediğiniz farklı alanlardaki problemlerin çözümlerini de kolaylaştırıyorsunuz." 

''Bağımlılıklarla ilgili iki konuya ağırlık verdik. Sayın Bakanım tekrar tekrar vurguladı. Aile, aile, aile...  Kadın medeniyetin, kültürün taşıyıcısıdır. Çocuk, dili anneden öğrenir. Dil, kültürden bağımsız değil. Onun için bizim aileyi güçlü kılacak projelere ağırlık vermemiz lazım. Yine orada İçişleri Bakanımızla birlikte güzel bir proje başlattık. 81 ilde, içinde değerler eğitimi, aile içi iletişim, bağımlılıklarla mücadele, trafik bilgisi, iklim değişikliği, ilk yardım gibi yaşam becerilerini ve değerlerle etkileşimi artıran ve aileyi güçlü kılan 'Aile Okulu'yla dört ayda 1 milyon 110 bin vatandaşımıza, ailemize ulaştık. Şimdi çok daha kapsamlı, çok daha büyük bir projeye adım atıyoruz. Şubatın sonuna kadar bir buçuk ay içinde 25 milyon vatandaşımıza ulaşıyoruz. 19 milyon öğrencimizin tamamına, 1 milyon 200 bin öğretmenimizin tamamına, başlangıçta 5 milyon velimize ulaşacağız."

Bağımlılıkla mücadele konusunda tüm öğrencilere; Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) programı kapsamında madde, alkol, tütün, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam modülleri üzerinden yaş ve gelişim düzeylerine uygun olarak rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından eğitimler verilecek.
 
Tüm öğretmenler, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve okul yöneticilerine bağımlılık konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden bağımlılıkla mücadele seminerleri düzenlenecek.