Bu sene yapılan KPSS  gündemi uzun süre meşgul etmişti. Başta öğretmenler olmak üzere memur olmak isteyen yüz binlerce aday sınava hem temmuz ayında hem de eylül ve ekim aylarında girdiler. Bu aynı stresi iki defa yaşamak demek. KPSS sonuçları ekim sonunda açıklanmasından itibaren aylar geçti.

BİRÇOK DEVLET KURUMU ALIMA ÇIKTI

Başta İçişleri Bakanlığı ve bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve kurum KPSS 2022 puanı ile alıma çıktı ve sonlandırdı. Lakin KPSS'ye giren kişi sayısının büyük çoğunluğunu oluşturan öğretmenler hala bekliyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NEYİ BEKLİYOR?

Mahmut Özer 2023 öğretmen atamaları ile ilgili en sonki çıkışı gündem olmuştu. O çıkışından sonra 2023 Öğretmen Atamaları ile ilgili sayı ve atama kılavuzdan hala bir gelişme yok. Atama bekleyen öğretmenler sürecin ne zaman başlayıp hangi tarihte okulda öğrencilerine kavuşacağını dört gözle bekliyor.

100 BİN ATAMA TALEBİ

Aylardır öğretmenler 100 bin atama isteklerini dile getiriyor. Dile getirdiklerinden itibaren bazı siyasiler şimdiden vaat olarak 100 bin öğretmen atamasını her fırsatta dile getiriyor. Bu isteklerinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yakın tarihte karşılanacak mı sorusunun cevabı şimdilik merak konusu.