2022 yılı KPSS için henüz bir atama duyurusu gelmemişken sınava girip sonuç ve sıralamalarını gören binlerce öğretmen belirsizlik içinde duyuru bekliyorlar. Kadro ve branş dağılımı bekleyen öğretmenler için Ocak ayında henüz atama duyurusu gelmedi.

2022 KPSS ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "MEB çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır. " demişti. 
En son atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Haziran ayında 20 bin atama duyurusu ardından takvim açıklanması sonrası Eylül ayında göreve başlama ile son bulmuştu.
Öğretmen atamaları hakkında Bakan Özer, "Son 20 yılda 750 bin öğretmen atandı. Her yıl öğretmen ataması oldu. MEB çalışmalarını yapar. Bütçesiyle ilgili gerekli istişareler yapılır alım yapılacağı zaman kamuoyuyla paylaşılır. " dedi.
“ Mevcut sistemde hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak.
Şimdi Milli Eğitim Bakanlığı olarak okulöncesi eğitime ağırlık verince, 20 bin öğretmen atamasından 7 bin 503 öğretmenimizi okulöncesinde istihdam ettik. Yani bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre mutlaka dağılımı farklılaşan öğretmen atamaları gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamaların ardından atama bekleyen öğretmenler atamanın bir an önce duyurulup belirsizliğin son bulmasını bekliyorlar.