Fransa'nın başkent takımı olan Paris Saint-Germain FC'de top koşturan ünlü futbolcu Mbappe, 6 Şubat'ta Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık depremlerden etkilenenler için futbol camiasının düzenlediği "Omuz Omuza" yardım kampanyasına canlı yayına katılarak destek verdi.

Mbappe, Türkiye'de yaşananın büyük bir trajedi olduğunu ve Türk halkının neler çektiğnii anlamak çok güç olduğunu belirterek bugünkü görevinin çok sıradışı ve önemli olduğunu söyledi. Mbappe Türkiye'de depremzede çocuklar için elinden geleni yapacağını söyledi.

Mbappe resmi Twitter hesabından Türkiye için şu tweeti attı:

mabppe tweet

Mbappe'nin canlı yayında yaptığı açıklamalar şöyle: “Aslında Fransızca konuşmayı tercih ettim. Daha kalpten konuşabileceğim bir ortam. Bu yaşanan büyük bir trajedi. Hayal gücümüzün yetmeyeceği bir trajediydi ve Türk halkının neler çektiğini tahmin etmekte bile güçlük çekiyorum. Bugünkü görevimiz benim için sıra dışı bir görev. Dünyanın futbol camiası toplanacak ve Türkiye’ye bu desteği verecekler. Bu program bu açıdan da benim için istisnai. Ben de parçası olabildiğim için gurur duyuyorum. İlk olarak futboldan bahsetmeden önce tabii ki çocukların hayalleri çok önemlidir. Benim dualarımın içinde yerleri vardır. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Ben de etrafımda yardımsever davranışlarda bulunmak için can atan birisi olarak, Türkiye’nin yaşadığı zorluklar da göz önünde bulundurulduğunda yine elimden geleni yapacağım. Türkiye için her şey iyi olacak diye umuyorum. Birçok çocuğu tekrar gülümsetecek durumda olduğumuz kanaatindeyim." dedi