MASUMLARI ARAŞTIRMADAN GÖREVDEN ALMAYIN!
15 Temmuz gecesinde milletçe büyük bir felaketi atlattık, şükürler olsun.
Şu anki yaşadığımız durum dışında ne olsa felaket olurdu milletimiz için. Yalnızca milletimiz değil tüm dünya Müslümanları için aynı felaket olurdu.
240 şehit verdik ve yüzlerce Gazi.
Zor bir süreçti. Devletimiz ani bir refleksle milletinin arkasında durdu ve millet devlet belki de ilk defa böyle bu kadar kaynaştı.
Şimdi gelelim asıl mevzuya:
Devletimiz kendi içindeki haşhaşileri temizlemeye başladı. Temizlerken de çok titiz ve dikkatli olacağını yetkililer beyan ettiler.
Sonuna kadar gidilsin bu temizleme işi. Devletin kılcal damarlarına giren bu Pensilvanya ayısının şakirtleri tamamen temizlensin.
Gözünü kırpmadan milletimin üzerine tank sürmeye cüret eden pislikler en ağır cezaları alsın.
Bu Pensilvanya Ayısına maddi, manevi destek vermek amacıyla, onların gazetelerini alanlar, onların bankalarını kurtarmak için kendilerini feda edenler, kolejlerinde çocuklarını okutanlar falan temizlensin. Temizlensin ki biz de millet olarak derin bir oh çekelim, yoksa bu milletin gazını almak mümkün görünmüyor!
Kimse babasının hayrına tankların önüne kendini siper etmedi.
Lakin bu süreçte kurunun yanında yaşın yanması olayından daha önemli bir vakıa var.
O da şu:
Hiçbir şekilde bu örgütle yolu kesişmemiş insanlarımız da bu süreçte görevden alınıyor.
Biz oturduğumuz yerden kimin ne olduğunu bilemeyiz tabi, devletin istihbaratı bizden daha çok şey biliyor eyvallah da, suçsuz olduğuna yüzde yüz inandığımız, öteden beri hayatının her anını en ince ayrıntısına kadar bildiğimiz insanların görevden alınması gerçekten milletteki direnci kırıyor.
FETÖ’nün kolejinin müdürü, sendikasının yılmaz savunucusu gibi tipler ortalıkta yılışarak gezerken, masum insanların gözaltına alınması, görevden alınması milletin kanına dokunuyor!
15 Temmuz gecesi tankın önüne çıkmak için sokağa fırlayan insanlar bunlar.
Soruşturma bitsin de nasılsa görevine geri döner demeye hakkımız yok!
Bu insanlardan yarın nasıl fedakarlık bekleyeceğiz?
“FETÖ ile bağlantılı olduğu şüphesiyle görevden alındı”, denmesi bile o insanlar için yetiyor.
Yeni mağdurlar doğacak bu süreçte. Yarın ne seçim meydanına adam toplayabilir Ak Parti ne de sandıkta canhıraş bir şekilde mücadele edecek müşahitler bulabilir böyle giderse.
Yeni bir darbe girişimi olsa Allah korusun, bu insanlara nasıl sokağa çık diyeceğiz?
Peki devlet ne yapabilir bu durumda, masum insanları nasıl ayırabilir canilerden?
Benim nacizane bir önerim var:
Çözüm sürecindeki “Akil Adamlar” heyeti gibi, her bölgede, çok sağlam, hayatının hiçbir döneminde bu örgüte bulaşmamış, bulaşanlara da iyi gözle bakmamış bir yığın insanımız var.
Onlardan bir akil heyeti kurup, görevden almadan, gözaltına almadan o insanların eline gelen liste süzgeçten geçer ve ona göre davranılır. Daha az hata yapılır kanaatindeyim.
Çünkü bir kere görevden aldığın, gözaltına aldığın insanı kaybetmişsin demektir!