Ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığı yasa boğan, Türkiye'yi ve Suriye'yi etkileyen 7.7 ve 7.6'lık büyük Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı yıkımın yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Deprem bölgesinde 13,5 milyon insan yaşıyor. Şu anlık çadır ve konteynerlerde 1,5 milyona yakın insan yerleşmiş durumda. Birçok ildeki otel, pansiyon, gönüllü aileler depremzedelere kapısını açmaya başladı.

Akıllara yıllardır atıl durumda kullanılmayan Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki masalsı şatolar depremzedelere açılabilir mi sorusu geldi. Bu soruya sahibi Mehmet Yerdelen cevap verdi.

“Orada 732 villa var. 580 villa yapıldı. İçerisi kaba inşaat, altyapı yok. Kanalizasyon yok. 500-600 milyon para harcamak lazım. Milleti oraya çekip fırsatçılık yapmamak lazım. Kalkıp devletin parasını çarçur etmemek lazım. Buralar kaba inşaat burada kalınmaz. Dış cepheler yapıldı sadece. İçerisi kaba inşaat. Burada ısıtma falan olmaz. ‘Burayı yapalım’ diyenler, ahlaksızdır. Keşke kalınacak şekilde olsa. Devlete, millete kurban olsun. Hepsi bitmiş olsa, ısıtma falan olsa kalsınlar. Bu felakette her şey devletin emrindedir. 3 katlı villa bunlar. Bir aile kalır burada sadece. Her şey ortada. Altyapı, su bağlı değil ısıtma yok. 580 aile gelecek, diye 500-600 milyon para harcamamak lazım. Milleti yerinden edip buralara getirmeye gerek yok. Orası faaliyette olsa zaten devlet gelsin, alsın, kullansın. Kim, ne diyebilir buna?” dedi.