Tütün ürünlerine yapılan vergi zamları ve regülasyonlar, sigara fiyatlarında önemli değişikliklere yol açmaktadır. Son gelen haberlere göre, Marlboro, Parlıament, Muratti, Lark gibi popüler sigara markalarına büyük bir zam geleceği duyuruldu. Bu zam ile birlikte sigara fiyatlarının 48 TL'ye kadar yükseleceği öngörülüyor. 

Kamuya 4.274 Kişi Personel Alımı Yapılacak: Hangi Pozisyonlar ve Kurumlar? Kamuya 4.274 Kişi Personel Alımı Yapılacak: Hangi Pozisyonlar ve Kurumlar?

Yeni yıl ile birlikte yapılan ötv artışıyla sigra fiyatlarına 4 TL gibi bir zam yapılırken tepkiler sonrasında bazı markalar bu rakamı 2 TL çekmişlerdi.

14 Mayıs seçimi sonrasında piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla birlikte, tütün ve tütün ürünlerine yeni bir zam haberi geldi. Sigaraların fiyatlarında 5 ila 10 TL arasında bir zam beklendiği tekel sektör kaynakları tarafından belirtiliyor.

Seçim sonrasında bütecedeki açıktan kaynaklı bir çok ürüne zam gelmesi beklenirken bunların başında tütün mamülleri geliyor.

Sektör kaynaklarından edindiğimiz bilgiler doğrultusunda 06.06.2023 günü bir zam gelmesi beklenmektedir.

İşte Marlboro,Parlıament,Muratti,Lark markaların zamlı fiyat listesi...