Mevduat faizleri rekor tazeledi! İşte 100 bin liranın getirisi Mevduat faizleri rekor tazeledi! İşte 100 bin liranın getirisi

 Habertürk ekranlarına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Sinan Oğan'ın Cumhur İttifakı'nı desteklemesiyle ilgil konuştu. 

Seçmenin Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ı destekleyeceğini belirten Yavaş, Sinan Oğan'ın tarafını Cumhur İttifakı'ndan yana belirlemesinin bir sebebinin olduğunu, sebebinin de Oğan tarafından yanıtlanması gerektiğini söyledi. 

Sinan Oğan'ı aldığı karara karşı şaşkınlığını gizleyemediğini söyleyen Mansur Yavaş, şu ifadeleri kullandı.

''Karara şaşırdım. Sürekli olarak seçim sırasında o kadar ağır eleştiriler getirdi ki, sayın Erdoğan'a yönelik de. Bu sonuç alınır alınmaz Sinan Oğan ne yapacak dendiği zaman MHP'liler çok ağır demeçler verdi. Sayın Cumhurbaşkanı da kendisiyle ilgili ağır demeçler verdi. Bunların hepsi ortadayken oraya gitmesinin bir sebebi olması lazım. Onu da kendisi cevaplandırır. Biz kendisiyle kararından önce görüştük. Aradım kendisini. Önce bir yüz yüze geldik, dedim 'sayın genel başkanımızla yan yana getirmek istiyorum sizi' dedim. 'Tamam' dedi. Sonra 3 kişi yan yana geldik. Olumlu bir görüşme oldu. Kendisi açıkça Cumhur İttifakı'ndan da görüşmek isteyenler olduğunu söyledi. Biz 'tabii görüşün' dedik. Taraflar birbirini dinledi. Kendisi 'arkadaşlarımla görüşüp kararımı bildireceğim' dedi, öyle ayrıldık. Sonuç da bizi şaşırttı.''

Ümit Özdağ'ın destek vermesi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermesinin seçmen tarafından daha fazla kabul göreceğini söyleyen Yavaş açıklamalarında şu sözleri kaydetti:

'Cumhur İttifakı'nı destekliyorum, siz de arkamdan gelin, destekleyin' demedi. Diyeceğini sanmıyorum. Çünkü kendisini destekleyenlerden müthiş öfke var. Sayın Özdağ parti olarak kabul edildiği takdirde gelir diye düşünüyorum. Zafer Partisi, başından beri hükümetin aleyhine çalışma yaptı. Göçmen politikasıyla ilgili itirazları vardı. Kamuoyunda yüzde 6-7'lere giden bir karşılık buldu. Zafer Partisi milletvekili çıkarsın, Hazine yardımı alsın diye net bir şekilde tavır koyan seçmenin sayın Özdağ'ı destekleyeceğini düşünüyorum."