Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı

Mansur Yavaş, Meral Akşener'in Altılı Masa'ya geri döndürülmesi ile ilgili "Son anda yaşananlar insanlarda hayal kırıklığı yaşattı. Ben iki tarafı da tanıyan biri olarak araya girilmesi lazım diye düşündüm. Önce 11 başkan olarak gidelim diye düşündük, daha sonra 2'si gitsin derken bir karışıklık oldu. İmamoğlu'yla birlikte randevu alarak evine gittik. "Bu kadar insanın beklentisi geri çevrilemez, mutlaka gelmesiniz" dedik. O da 'oluruz ama Ekrem Bey ve siz bizzat işin içerisinde olursanız, yoksa kendi partimizle seçime gireriz' dedi. Bizde kabul ettik." diye konuştu.

Mansur Yavaş, Meral Akşener'in iki belediye başkanı ile ilgili tutumu konusunda "Cumhurbaşkanlığı yardımcılığında Akşener, icracı ve etkili olmamızı istiyor. Anketlerde gençler, insnalar başka şeyler bekliyor diye. Yönetim tarzımız Türkiye'de beğenildi ki böyle bir ilgi oldu." dedi.

"İlk turda farkla olmasa da kazanacağımızı söyleyebilirim"

Mansur Yavaş, yaklaşan seçim ile ilgili "İlk turda farkla olmasa da kazanacağımızı söyleyebilirim. Sadece miting meydanlarına bakıp karar verilmez, şehirlerden, caddelerden geçiyoruz. İnsanların ilgisinden bir mesaj alıyoruz. Ben ilk defa bu seçimde genel başkanımızla gezme fırsatı buldum. Muhafazakar kesimin çok büyük ilgisini gördüm. Genel başkanımızın helalleşme çağrısı ve diğer partilerle ittifak yapması halktaki eskiden yaşanan güvensiz ortamı ortadan kaldırmış. Halk çok sıcak mesajlar veriyor. İlk turda kazanacağımıza inanıyorum." dedi.

Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun eğer seçilirse tarafsız olması gerektiğini belirterek "Ben cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğine inanıyorum. Sistemi değiştiremesek de mazbatayı aldıktan sonra herkese eşit davranması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun bunu yapacağına inanıyorum." diye konuştu.