Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendisinden aşure isteyen Büşra hemşireye aşure yollamıştı. Büşra hemşire sosyal medyada Kaan Altınok isimli şahsın tehdit ve hakarete maruz kalmıştı. Olayın ardından Kaan Altınok hakkında dava açıldı. Yavaş, Kaan Altınok'un ceza aldığını "Kadınlara saldırılar normalleşmesin diye dava açtık, şahıs 6 ay indirimsiz ertelemesiz hapis cezası aldı. Hukukçu kimliğimle de belirtmek isterim ki asla mücadeleden vazgeçmeyin, her zaman yanınızdayım." sözleriyle duyurdu.

"BAŞKANIM BANA BİR TABAK AŞURE GÖNDEREBİLİR MİSİNİZ?"
Geçen sene Ankara Şehir Hastanesi'nde görevli Büşra hemşire, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan, “Başkanım bana bir tabak aşure gönderebilir misiniz, teşekkür ederim” paylaşımıyla aşure istedi.

Yavaş sosyal medya hesabı üzerinden, “Sevgili kızım Büşra, senin nezdinde Şehir Hastanesi’nde çalışan tüm sağlık personelimiz için aşurelerimiz yola çıkıyor. Afiyetle yiyin, iyi ki varsınız” ifadelerini paylaştı.

Yavaş'ın talimatı üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin mutfağında hazırlanan aşureler, Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına gönderildi.

AŞURE İSTEYEN HEMŞİREYE TEHDİT VE HAKARET
Bir süre sonra ise S. Kaan Altınok isimli bir kullanıcı, Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak şunları yazmıştı: Sevgili kızın Büşra'yi hoplatıcaz yakında. @fahrettinkoca bu kadının iş feshini sonlandırın hemen. Yoksa başka birisi başka yerini sonlandırır bunun başına iş alırsın.

Bu yazışma üzerine paylaşımını silmek zorunda kalan Büşra hemşire, kullanıcı adını da değiştirmişti.

"KADINLARA SALDIRILAR NORMALLEŞMESİN"
Yaşanan olayın ardından Büşra hemşireyi tehdit eden şahıs hakkında dava açılmıştı. Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı Twitter'dan sahsın ceza aldığını şu sözlerle duyurdu:

"Sadece bizden aşure istediği için tehdit edilmişti Büşra hemşiremiz. Kadınlara saldırılar normalleşmesin diye dava açtık, şahıs 6 ay indirimsiz ertelemesiz hapis cezası aldı. Hukukçu kimliğimle de belirtmek isterim ki asla mücadeleden vazgeçmeyin, her zaman yanınızdayım."