İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu İmamoğlu'na Hapis İstemli Davada, Mahkemeden Yeni Karar! İhaleye Fesat Karıştırmaktan Yargılanıyordu

İstasyon Caddesi Alternatif Bulvarı ve Altyapı Projesi Açılışı ile Etimesgut-Sincan Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuşan Mansur Yavaş'ın söylediklerinden öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanları, başbakanları, belediye başkanları yıllardır İstasyon Caddesi’ni yapacağız diyorlardı. Yine yapılamadığı gibi her yağışta baskınlar yaşanıyordu. 2019’da göreve başladığımda da bir selde yurttaşımız hayatını kaybetti. Hemen işe koyulduk. Çünkü bizim çöp projelere boşa harcayacak bir kuruş zamanımız yok. Kendi paramızı harcarsak titiz davranıyorsak sizden aldığımız para için de titiz olmak zorundayız. İşte bugün 30 yıldır değiştirilemeyen altyapı ile 20 yıldır çileye dönen üst yapının yenilenmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. Pandemi oldu ekonomik kriz oldu gelirlerimiz azaldı ama biz yapacağımız dedik yaptık.

Bu çalışmaların toplam maliyeti 1 milyar liraya bulacak. Başka yere para harcamaz, halkın gerçek ihtiyaçlarına para harcarsanız yetiyorsunuz. Zorlu ekonomik şartlar deprem bölgesindeki çalışmalarla birlikte Ankaralının yanında olacağız. Hiçbir çocuğun üşümemesi eğitiminde mahrum kalmaması için çalışmaya devam edeceğiz.

Gayri ciddi bir anlayıştan halkın yana bir anlayışla geçerseniz parayı el alemin değil milletin parası olarak görürseniz, önceliği de halkın sağlığı ve canına verirseniz böyle eserler ortaya çıkar.
Çayyolu metrosu ve diğer metrolar eski belediye yönetimi beceremediği için Ulaştırma Bakanlığı’na devredildi. Çayyolu metrosundan sonra protokolle belediye devrediliyor bizden önce. elde edilen gelirin yüzde 10’u ödemek suretiyle ulaştırma bakanlığına ödenecek. Fakat biz 8 Nisan’da görevi devralıyoruz, 28 Nisan’da bir Cumhurbaşkanı kararnames “bundan böyle Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan metronun parası ilgili belediyelerden bütçe gelirinin yüzde 5 olarak tahsil edilir deniyor. Normalde bizde 100 milyon lira para çıkması gereken şu ana kadar 1 milyar 150 milyon lira kesildi. Dolayısıyla 1 milyar lira size hizmet etmekten alıkonuldu.
Sayın cumhurbaşkanı her yerde maç oynanırken kural değişmez. Yani Ankara bizler kazanmasaydık bu değişikliği yapmayacaklardı.

Buna rağmen çalışıyoruz. Şöyle bir sonuç ortaya çıkıyor. metro projeleri çok uzun projeler. belediyeler gider, ilgili idareler, yurt dışı kredi bulur. Biz Allah’ın izni ile Çayyolu metrosunu 4-5 yılda ödeyeceğiz.