Dün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elistaş'ın deprem dolayısıyla seçim tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağına yönelik sözleri ibreyi 14 Mayıs tarihine çevirdi.

Seçimlerin 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceğinin hemen hemen kesinleşmesinin ardından Altılı Masa'nın adayını kamuoyuna açıklamaması yine gündeme geldi.

Adaylık konusunda İYİ Parti'nin' kazanabilecek aday' vurgusu sık sık dile getirilirken, kulislerden edinilen bilgilerde CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda kararlı olması masada hareketlilik yaşanmasına sebep oldu.

Geçtiğimiz gün İlker Açıkgöz'ün Çalar Saat programına konuk olan İYİ Parti liderinin, CHP'li Bülent Kuşoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesin olduğuna yönelik sözlerini hatırlatarak masanın noter görevinde olmadığına yönelik çıkışı akıllara Meral Akşener'in ABB Başkanı Mansur Yavaş veya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ismi üzerinde defaatle durduğunu getirdi.

Altılı Masa'nın bir araya geldiği günden bu yana adaylık konusuna ismi sık sık öne çıkan Mansur Yavaş'ın adaylık konusuna kapıları sert bir şekilde kapattığı her defasında dile getiriliyordu. Ancak dün akşam Habertürk canlı yayınına konuk olan Yavaş'ın adaylık konusuna ilk defa yeşil ışık yaktığı gözlerden kaçmadı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, aday olup olmayacağına yönelik soruya “Bu konu 6’lı masanın konusu. 6’lı masa en uygun kararı verecektir. Daha önce görüşlerimi belirttim. Onun üzerine tekrar bir şeyi söylemeye gerek yok. Ne karar verilirse biz o karara uyacağız.” dedi.

Sunucunun “Altılı masa sizi aday gösterirse olursunuz, göstermezse olmazsınız’ diye anlıyorum” sözlerine de “Bu benim için görevdir o zaman ama sayın genel başkanlar Kılıçdaroğlu ve Akşener’in ortak iradesine karşı bir hareket yapmam mümkün değil” yanıtını verdi.