Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Habertürk'te Gazeteci Mehmet Akif Ersoy ile bir röportaj gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan eleştiriler için, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, şimdilik bunları not aldıklarını söylemişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu konu ile ilgili  "Deftere yazıyoruz." açıklamasını yapmıştı. 

Bu konu hakkında kendisine sorulan soruyu Mansur Yavaş şöyle cevapladı:  "Biz de yaşanan süreci not aldık. Zamanı gelince halkımıza anlatacağız."  dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçlarında tribünlerden atılan "Hükümet İstifa" sloganı için de protestonun yasal bir hak olduğunu, bazı durumlarda kimi sloganlara çok karışılmamasını söyleyerek sözlerine şunu ekledi:

"Önümüzde hukukçuyum. Önümüzde anayasa var. Protesto herkese tanınan hak. Ben hakarete karşıyım. AİHM, politikacıları bizleri de dahil, bizlere binlerce hakaret yapılıyor. AİHM kararları gösterilerek politikacılar, toplumun önde olan sanatçılar ve kişiler bunlara katlanmak zorundalar diye kararı var.

Bence tezahüratlara çok müdahale etmemek lazım. Hakaret olmamalı, eğer bu protestolar şu veya bu şekilde önlenirse bunlar başka türlü patlar. Avrupa'ya karşı, dünyaya karşı sanki böyle hiçbir şeye izin vermeyen toplum, devlet gibi gösterileceğiz."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı belirleme süreci hakkında da kendisinin bir yetkiye sahip olmadığını belirterek Kılıçdaroğlu ve Akşener'in ortak iradesine karşı bir şey yapmayacağını belirtti.

"Bu konu 6'lı Masa'nın konusu. 6'lı Masa en uygun kararı verecektir. Daha önce görüşlerimi belirttim. Onun üzerine tekrar bir şeyi söylemeye gerek yok. Ne karar verilirse biz o karara uyacağız. Sayın genel başkanlar, sayın Kılıçdaroğlu, sayın Akşener'in ortak iradesine karşı bir haraket yapmam mümkün değil, böyle bir şeye girmem asla."