Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş parkta basın açıklamasında bulundu. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

“Bugün, sizlere belediyemizin yaptığı güzel bir hizmet için toplAmak isterdim ancak maalesef seçimden önce çok konuşulan, tartışma konusu edilen ve 2014’ten beri sürekli olarak gerek yerinin yanlışlığı gerEk yatırımın yanlışlIğı çok tartışılmıştı ama o günkü irade buranın yapılmasına karar vermiş ve 801 milyon dolar gibi bir bedelle burayı yapmıştı. Seçimden önce burası ihale edilmiş ve mart ayında açılmıştı. 1 yıllığına kiralanmıştı. Kiralanma prosedüründe de birçok yanlışlık vardı, şöyle ki; 800 milyon dolarlık yatırımı bir kiracıya veriyorsunuz ama karşılığında 801 milyon dolara eş bir teminat almıyorsunuz. Burası 29 yıl çalışsa bu makinaların hangisi nasıl kullanılabilecekti?

“İŞLETMECİLERİN TALEPLERİNİ YERİNE GETİRDİK”
“Seçimden sonra buranın çalışması için o günkü işletmecilerin bizden birtakım talepleri oldu ve biz hepsini yerine getirdik. Şöyle baktık olaya bu yatırım Ankara halkının paralarıyla yapıldı, dolayısıyla bu harcanan paranın bedelinin korunması bizim için önemliydi. Ve burayı çalıştıran şahısların taleplerini yerine getirdik. Ancak daha sonra burası çalışmadı, bu arada süresi bitti. Bazı hadiseler de yaşandı. Biz çıkmaları için ihtar ettik, buna rağmen işletme çıkmayınca da biz kaymakamlığa başvurduk. Kendileri çıkmamak için aleyhimize dava açtılar. Daha sonra biz dava açtık derken pazartesi günü itibarıyla yargı kararı sonucu burayı teslim almış olduk. Ama bu arada tabii ki bu üç yıllık süre zarfında maalesef Anka Park bu hale geldi.

“ESKİ YÖNETİM YAPTIĞI İÇİN ÇALIŞTIRMAMA GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOKTU”
Zaman zaman tartışma konusu oldu ‘eski yönetim yaptığı için çalıştırılmıyor’ gibi. Asla böyle bir düşüncemiz yoktu. Ancak maalesef bugün geldiğimiz durum neticesinde burası çürümüş bir duruma geldi.

“MUSTAFA KEMAL ATATATÜRK’ÜN TÜRK MİLLETİ’NE BAĞIŞLADIĞI ARAZİ”
Burası Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milleti’ne bağışladığı, Ankaralılara emanet ettiği bir arazi. Buraya böyle bir proje yapıldı ve bu kadar para harcandı. Buradan kurtarabileceğimiz ne var ne yok tespiti yapılıyor. Buraya ne yapabileceğimizi Ankara halkına soracağız. Ama içimden geçeni söyleyeyim; Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği yere kapısında bilet parası ödenerek içeri girilmesini içim almıyor. Tamamen ücretsiz hale getirilerek burayı bütün Ankaralıların Atatürk’ün emaneti olduğunu bilerek kullanması için çalışmalarımız devam edecek”

“KOMPLEKSTEN MİDİR NEDİR?…”
Buraya harcanan para 801 milyon dolara. Kompleksten midir nedir her şeyin en büyüğünü yapma sevdası var. Dünyanın her yerinde böyle yerlerde 80-90 tane alet vardır. 1200 tane alet var diye övünüldü ama harcanan para 801 milyon dolar. Bunun yerine Ankara’nın alt yapısı yapılabilirdi, hiçbir yeri su basmazdı. Hala daha yapmakla uğraştığımız Ankara’da sususz köy kalmazdı. Bunu bir belediye başkanının görevini yaptığı sürede önceliklerini tespit açısından anlatmak istedi. Benim önceliğim insan hayatı. Ayrıca Anka Park’ın yapımı sırasındaki usülsüzlüklerle ilgili de Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurumuz yapılmıştır.”