Kamudanhaber- Özel haber

Cengizhan TÜRKYILMAZ 

Bir Bakan’ın kendisine bağlı bir birimi ziyaret etmesinden daha doğal bir şey olamaz. Bakan Bey bir ildeki kendi Bakanlığına bağlı müdürlüğü ziyaret eder, bazı programlara katılır. Ziyaret ettiği il müdürlüğü de bu ziyareti kişisel ya da kurumsal sosyal medya hesaplarından paylaşır, haberleştirir. Buraya kadar her şey normal. Onlarca Bakan, yüzlerce kez bu durumu yaşadı.

Ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’in Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyareti tarihe geçti. Nasıl mı?

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün bürokratik normları, teamülleri, sınırları alt üst eden paylaşımıyla…

Bakan Mahmut Özer’in Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyareti sonrasında İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, twiter hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı:

“Bugün İLK'lerin Şehri Bursa'da bir İLK daha yaşandı! Bakanımız Sayın Mahmut ÖZER; Bursa'ya ebediyete kadar hatırlanacak tarihi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kendisine bugün Bursa Milli Eğitimine kattığı eserlerden dolayı öğretmen ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum”

Serkan Gür’ün abartılı paylaşımı sonrasında Necati Haktanır isimli takipçisi dayanamayıp twitin altına şu yorumu yazdı:

“Ne alaka ya? Daha yeni bakan olmuş birisi bu arkadaş. Cenneti mi garantilemiş, eğitimde çığır mı açmış, bu nasıl samimiyetsiz bir övgüdür?

“EBEDİYETE KADAR HATIRLANACAK? “

NE YAPTI DA HATIRLANACAK?????

TARİHİ BİR ZİYARET?

HANGİ KONUYLA TARİHİ OLDU ????

İzah ediniz.”

Serkan Gür’ün heyecanla, dikkatsizce ve düşüncesizce yaptığı paylaşım hem kendini hoş olmayan bir duruma düşürdü hem de Bakan Bey’in Bursa ziyaretini ölçüsüz yalakalığın nirvanası olarak tarihe geçirip Bakan Bey’i zor duruma düşürdü.

Bakan Bey’in astlarının iltifat ve övgüsüne ihtiyacı yoktur. Üst, altına iltifat ve övgü yaparsa bu şık bir davranış olur. Alt, üstüne iltifat ve övgü yaparsa bu yalakalık olur. Yalakalık ise bir sanattır, herkes yapamaz. Yalakalık, kendisine saygısını kaybetmiş ezik insanların kendi çıkarları uğruna başkalarına gereksiz ya da hak etmediği iltifatlarda bulunmasıdır ki burada Bakan Bey övgüyü fazlasıyla hak etmiştir. Ancak övgüde bulunmak astı olan il müdürüne düşmez. Eskiler bu durumu, “Nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmek.” olarak tanımlamışlardır. Yalakalık, herkesin yapabileceği bir şey de değildir. Yalakanın sırtı yere gelmez. Bu işin ustaları, yalakalık yaptığını hissettirmezler. Usta yalaka, eli hafif hemşire gibidir. İğneyi yediğinizin farkına bile varmazsınız. Öyle kör gözüne parmağım hesabı yapılmaz bu iş. Yalakalığın fazlası birçok yan etkisinin haricinde dilde nasırlaşmaya da yol açar.

İlgilisinin dikkatine! Diyerek, tarihe geçen bir anekdotla bitirelim yazımızı…

Bayram Meral'in Türk-İş Başkanı olduğu dönemdir. Bayram Meral, Cenevre'deki İLO Genel Kurullarından birine katılmıştır… Bayram Meral’in sucuğu çok sevdiği bilinmektedir. Bir rivayete göre yönetime girmek isteyen bir sendika başkanı, Bayram Meral için otel odasında, ütünün üzerinde sucuk pişirmiştir.

Arif olan anlar… Anlayana sivrisinek saz. Anlamayana davul zurna az.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi