Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7, Elbistan merkezli 7.6'lık büyük iki depremde etkilenen 11 ilden olan Malatya'da çalışmaları koordine ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aynı şekilde bölgedeki eğitim öğretim faaliyetlerini de idare etmekte.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katıldığı açılışta Malatya'da kurulan Beydağı Konteyner Kent'te yapılan konteyner okula Elif Nur Şeyma Dalhançer'in adı verildi. 

 Elif Nur Şeyma Dalhançer Eğitim Merkezi önüne yaptığı açıklamada okulları hızlı ve güvenli şekilde tekrardan eğitim ve öğretime alınması için yoğun çaba verildiğini söyledi. 

Bakan Mahmut Özer,  deprem bölgesindeki 2. ve 3. kategoride bulunan illerde eğitim-öğretimi ertelense de konteyner kentlerde, psikososyal destek çadırlarında, okulöncesinde, ilkokulda, ortaokulda eğitime hızla geri dönüleceğini söyledi.

8. sınıflar için LGS destek çadılar, 12. sınıflar için YKS destek çadırlarının açıldığını ve açılmaya devam edeceğinin altını çizen Mahmut Özer, 390 adet psikososyal destek çadırı, depremden etkilenen 10 ilde açıldığını duyurdu.

Bakan Mahmut Özer, çadırkentlerde okulöncesi, ilkokul, ortaokul çadır okullarının açılmaya devam edeceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklaması şöyle: "Onun için Milli Eğitim Bakanlığı olarak okullarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde eğitim ve öğretime almak için yoğun bir çaba harcıyoruz. 71 ilde nasıl 20 Şubat itibarıyla eğitim öğretime başladıysak, bu 10 ilde de 3 kategoriye ayırarak inşallah eğitim öğretimle buluşturacağız. Özellikle 2'nci, 3'üncü kategorideki illerimizde her ne kadar eğitim ve öğretimi ertelesek de konteyner kentlerde psikososyal destek çadırlarında ilkokul ve ana sınıfı, ortaokulu eğitimine kadar. Diğer taraftan 8'inci sınıfların LGS sınavına hazırlık çadırlarından üniversite sınavına girecek 12'nci sınıf öğrencilerimizin YKS'ye destek hazırlık sınıfına kadar bakanlık olarak tüm öğrencilerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda 390 adet psikososyal destek çadırımızı 10 ilimize kurduk. Okul öncesi öğretmenlerimiz, rehber öğretmenlerimiz, sahada çocuklarımızın hızlı bir şekilde bu travmayı atlatabilmesi için elinden gelen çabayı sarf ediyor. Diğer taraftan tüm çadırlarda okul öncesi çadırlar, ilkokul, ortaokul çadırları kurmaya devam ediyoruz. Yine aynı zamanda özellikle gece- gündüz vatandaşın tedavisi için emek veren sağlık çalışanlarımızın çocuklarının da eğitimden kopmaması için hastanelerde, hastane sınıfları oluşturmaya devam ediyoruz. 3 gün içinde bu bağlamda 40 tane hastane sınıfını bu 10 ilimizde oluşturduk. 1 Mart'a kadar 10 ilde tüm hastanelerde hastane sınıfı oluşturmaya devam edeceğiz."  dedi.