Kamudanhaber - Özel Haber

Dr.Mehmet Yılmaz

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer öğretmen atamaları konusunda katıldığı televizyon programlarında en kısa sürede öğretmen ataması gelecek demişti ve en kısa süre olan yaklaşık 4 ay sonra 20 bin öğretmen atama müjdesini Cumhurbaşkanımız Açıkladı.

Bakan Özer’in 30 bin öğretmen ataması istediği daha sonra bu atama sayısının 20 bine kadar düştüğünü daha önceki haberlerimizde dile getirmiştik.

Öğretmen atamaları konusunda göstermiş olduğu çaba ve özveri için Bakan Özer’i takdir ediyoruz ve Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim ediyoruz.

Şimdi Bakan Özer’in dikkatini iki noktaya çekmek istiyor ve bu noktalar üzerinden tenkitlerimizi dile getiriyoruz.

Birinci konu Bakan Özer, öğretmen atamaları konusunda katılmış olduğu a para televizyon kanalında şu sözü verdi.

Öğretmen atamaları açıklandığı anda hem takvim hem de atama yapılacak branşların kontenjan sayıları aynı anda açıklanacak dedi.

İşte o konuşmaları 

Bakan Özer’in bu sözlerine rağmen atama takvimi açıklanmasına rağmen kontenjan listesi yayınlanmadı. Bakan’ın sözü havada kaldı.

Bakan Mahmut Özer’in televizyonda kurduğu cümlelerin sorumluluğu ve bağlayıcılığı vardır. Umarız Bakan Özer vermiş olduğu bu sözü tutar ve kontenjan listesi en kısa sürede yayınlanır.

Şimdi bu kontenjanların erken açıklanması haberini neden yaptık?

Bu yıl yapılacak öğretmen atamalarında kontenjan dağılımında ağırlığın okul öncesine verileceğini Bakan Özer en az 10 kez tekrarlamıştır. Bu durumda diğer branşlarda atama bekleyen öğretmenler haklı olarak tedirginlik yaşamakta ve sınavlara çok az süre kala atama kontenjanının içinde olup olmayacağını merak etmektedir.

Atama bekleyen öğretmenlerimize kontenjan takviminin Bayram sonrası yayınlanacağını Personel Genel Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in sözde özel kalemiyim diyen Selman Işık açıklamış.

Atama bekleyen öğretmenlerimizin sürekli olarak özel kalem diye bahsettiği ve atama konusunda, takvim ve kontenjanlar konusunda kendilerine beyanat veren Selman Işık isimli öğretmen özel kalem müdürü değildir. Fehmi Rasim Çelik Bey’in telefonlarına bakan, misafirlerine çay kahve söyleyen , ayak işlerini takip eden sekreteridir.

Keza Milli Eğitim Bakanlığında bir tane özel kalem müdürü kadrosu bulunur bu kadroda Bakan Özel Kalem müdürüdür. Bunun dışında kalanların tamamı sekreter / büro memurudur.

Selman Işık Öğretmenleri Neden Kovuyor? Yetkisi Olmadığı Halde Atama Konusunda Neden Açıklama Yapıyor?

Personel genel müdürü Fehmi Rasim Çelik yıllarca il müdürlükleri yaptı, Genel müdürlük makamında da görev yaptığı süre içerisinde yanına giden öğretmenlerden edindiğimiz izlenim Babacan tavrı ve öğretmenleri dinlemesi , hoşgörüsü olarak bize yansıdı.

Böyle bir genel müdürün kapısında bekleyen sekreteri Selman Işık’ın makama gelen bir kadın öğretmene sen yine mi geldin diye çıkışıp parmak sallayarak kovması normal bir durum mu ?

İşin en trajikomik tarafıda genel müdür sekreterinin öğretmen atamaları ve kontenjanlar konusunda gelen öğretmenlere bilgi vermesi ve cümle kurmasıdır.

Daha önceki dönemlerde sekreterler asla böyle bir şeye cüret edemez, makama gelen öğretmenleri öğretmen atama daire başkanı ya da müsaitse genel müdürle görüştürürdü.

Selman Işık makama gelen öğretmenlere öğretmen atama kontenjanı Bayram sonrasında yayınlanır diyor.

Bayram sonrası ayın 18 de başvurular başlıyor. Allah aşkına kontenjanlar öğretmen atama başvurusundan sonra nasıl yayınlanacak.

Öğretmen atama başvurusu yapmak isteyen öğretmen kontenjanda olup olmadığını bilmeden nasıl başvuru yapacak ?

Farzımuhal , sınıf öğretmenliğine 3200 kontenjan verilecek olsun. Atama sıralaması 5 binde olan öğretmen neden başvuru yapsın ?

Kontenjan listelerinin en geç önümüzdeki Cuma gününe kadar yayınlanması gerekiyor.

Selman Işık’ın kontenjan konusunda rakam telafuz etmesi de bir sekreterin ilk kez kendini Bakan yerine koymasına eşdeğerdir…

Sonuç olarak; Öğretmen atamaları konusunda Mahmut Özer ciddi çaba sarfetti. Çok kısa sürede bu ekonomik krizde bir yılda 35 bin yeni öğretmen kadrosu almak başarıdır. Kendisini tebrik ediyoruz. Öğretmen atama sürecinde vermiş olduğu sözlerin sekreterler tarafından itibarsızlaştırılmasına ve sözünün yere düşmesine müsade etmeyeceğini düşünüyoruz.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi