Kamudanhaber- Özel haber

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bengü Türk TV canlı yayınında, eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mahmut Özer, KPSS'nin iptaline ilişkin bir soru üzerine, KPSS'nin Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde yapılan bir sınav olmadığını söyledi. ÖSYM ile Bakanlığın doğrudan bir ilişkisi bulunmadığını vurgulayan Mahmut Özer, "Millî Eğitim Bakanlığı ile ilgili spekülasyonlar oldu, KPSS ile hiçbir ilişkimiz yok. ÖSYM idari, mali olarak özerk bir kurumdur. ÖSYM Başkanlığının disiplin amiri YÖK Başkanlığıdır. Dolayısıyla YÖK'le ilişkisi vardır…” şeklinde konuştu.

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu açıklaması, eğitim kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Çünkü, Millî Eğitim Bakanlığının web sitesinde Bakanlık/Teşkilat Şeması butonuna tıklandığında çıkan linkteki (http://www.meb.gov.tr/meb/teskilat.php) şemada; Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) doğrudan Bakan Mahmut Özer’e bağlı bir kurum olarak görülüyor.

Bu durumda ya Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in YÖK’ün doğrudan kendine bağlı olduğundan haberi yok ya da Bakanlığın web sitesindeki bilgi yanlış.

Varsayalım ki YÖK, MEB’e bağlı değil. Bakan Mahmut Özer’in kabine üyesi olduğu hükumet adına da mı bir sorumluluğu yok. İktidardaki hükumet kendi partisinin hükumeti değil mi? Böyle bir açıklama siyaseten uygun mu?

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, aynı programda daha önce söylediği: “Kariyer Basamakları Sınavını yapmayacaktık, sendikalara ayağa kalktı.” sözlerine de açıklık getirdi. Mahmut Özer açıklamasında: “Eğitim-Bir-Sen sınav istemedi.” dedi.  Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz’ın, Bakanlığa hazırlandığı iddialarının Bakan Mahmut Özer’e hata üstüne hata yaptırdığı gözleniyor.