Türkiye 6 Şubat'ta 04.17 ve 13.24'te  7.7 ve 7.6'lık büyük  iki depremle sarsıldı. Deprem 10 ildeki 13,5 milyondan fazla insanı fiziki, 86 milyonun tamamını da psikilojik yönden etkiledi. Enkaz altından binler yaralı kurtuldu, 31 binden vatandaş hayatını kaybetti.

Deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına Türkiye'nin maden bölgelerinden de madenciler katılıyor. Madenciler, tercübeleriyle kurtarma çalışmalarında fark yaratıyor. 

Gönüllü madencilerin kurtardıkları vatandaşların yanı sıra gösterdikleri çaba ve ahlaki davranışlarıyla da herkesi duygulandırıyor.

Bu duygulandıran olaylardan biri Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşandı. Çorum’un Bayat ilçesinden gönüllü olarak arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere deprem bölgesine giden Ekrem Redif adlı madenci, enkaz altında bulduğu, oradaki vatandaşlara ait olan altın ve kıymetli eşyaları polis güçlerine teslim etti.

Çorumlu madenci, kurtarma çalışmalarında enkazda bulduğu altınları polise teslim etti

“Bizler buraya maden çıkarmak için değil, ömür çıkarmak için geldik”

Gönüllü madenci Ekrem Redif şunları söyledi: "Ben ve arkadaşlarım gönüllü olarak Kahramanmaraş’a geldik, Gökçe Apartmanı’nda bulduğumuz ziynet eşyalarını polise zimmet karşılığı teslim ettik. Bizler buraya maden çıkarmak için değil, ömür çıkarmak için geldik." dedi

Ekrem Redif bulduğu kıymetli eşyaları polise teslim etti ve tutanak tutuldu. 

Çorumlu madenci, kurtarma çalışmalarında enkazda bulduğu altınları polise teslim etti